Кунева: Няма опасност от разпадане на управляващото мнозинство

6784
Кунева: Няма опасност от разпадане на управляващото мнозинство
Снимка: БГНЕС

Няма опасност от разпадане на управляващото мнозинство и коалицията е стабилна. Това каза за БНР вицепремиерът Меглена Кунева по повод намека на Радан Кънев за възможно преформулиране на управленската коалиция. 

"Носещите части на управленската коалиция са преживели трусове - като Българската народна банка, като Конституцията, като изборът на омбудсман, съдебната реформа и антикорупционния закон. Нека обаче да не смятаме, че тази сеизмичност може да събори цялата конструкция", коментира Кунева. 

Кунева: Днес бе даден знак, че няма политическа воля за борба с корупцията

По-амбициозно, дами и господа! Ако някой смята, че ще се откажа, разочаровам, изплаша, че законът за антикорупцията не се прие, жесток...

Според нея обаче трябва да се постигне широко съгласие по важните за държавата проблеми, като съдебната реформа, борбата с корупцията, промяна в Конституцията, преформулирането на редица европейски политики, "за да може да говори България с един глас".

"Реформаторският блок настоява за свикването на Съвета за развитие и изготвянето на пътна карта и законодателна програма на кабинета и управляващото мнозинство. Правилата в коалицията трябва да са резултатите, които постигаме", каза още Меглена Кунева. Тя заяви, че разговорът трябва да се проведе в рамките на легитимния орган на коалцията, а не през медиите.

Днес вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин от АБВ заяви, че предоговарянето и преформулирането на коалиционното споразумение не е необходимо. "Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми, писма и последни предупреждения. Когато имаме съгласие върху целите на политиката, тогава трябва да обсъдим инструментите, с които това се постига. Мисля, че това е възможно", каза Калфин.

Във връзка с това дали се очаква пренареждане на парламентарната конфигурация премиерът Бойко Борисов каза: "Повече търпение и повече разум, на мен да не ми е приятно всеки ден да се съобразявам с претенции."

 

Калфин: Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми и последни предупреждения

Предоговарянето и преформулирането на коалиционното споразумение не е необходимо. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на труда ...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика