Кунева: РБ не е говорил с президента за свои хора в служебния кабинет

20722
Кунева: РБ не е говорил с президента за свои хора в служебния кабинет
Снимка: БГНЕС

Конкретни разговори за хора от РБ, които да са част от служебния кабинет не са поставяни. Това заяви Меглена Кунева от Реформаторския блок след среща при президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Лидерът на България на гражданите поясни, че такава тема не е имало изобщо по време на разговора с президента, а си говорили за програмата и приоритетите на служебния кабинет. Тя уточни, че срещата с държавния глава и екипа му била по негова покана.

Приоритетите на служебното правителство, според мен, са разумни и постижими, изрази категорично мнение Кунева и добави, че това, което им направило впечатление, било най-напред организацията на изборите. Направи ми най-силно впечатление изключителната ангажираност на президента с партньорството с ЕС и по-специално за разписване на това как ще се харчат парите и какви ще бъдат приоритетите на България в следващите 7 години. През октомври изтича времето, в което трябва да сме направили тази последна редакция на документа, обясни тя и добави, че споделяла притесненията на президента, че има много неразплатени средства между българската държава и ЕК за проекти, които вече са изпълнени в България, за които България е платила или още не е платила, но ако нямаме одобрение от страна на ЕК, тези пари нямало как да се върнат в нашия бюджет, което било много важно.

2014 г. е специална с това, че ние имаме освен трите години след започване на проекта, и тази формула n+3 и n+2 се събират през 2014 г. Има доста проекти за разплащане и, ако не го направим означава да поставим под изключително тежък натиск общините, бизнеса и хората, които очакват да получат парите си, коментира тя.

Президентът, разказа Кунева, споделил с тях, че от БЛС и много други браншови организации са притеснени за това дали ще издържи системата на публичните финанси на страната.

България трябва да има бюджет, който да посрещне тези няколко много важни предизвикателства, заяви Кунева и допълни, че дали от РБ са съгласни с актуализация на бюджета, този разговор ще бъде воден утре.

Всяка мярка, която може да излъчи стабилност на държавата, ще бъде подкрепена от реформаторите, може би това е бъде голямата реформа, ако успеем да направим държавата си стабилна, добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика