Кунева: Всички политически лидери да се разграничат публично от Сидеров

12980
Кунева: Всички политически лидери да се разграничат публично от Сидеров
Снимка: БГНЕС

По повод скандалното поведение на Волен Сидеров председателят на „Движение България на гражданите" призовава през Фейсбук профила си политиците да се разграничат от Сидеров.

„Призовавам всички политически лидери да се разграничат публично от Сидеров. Не вярвам, че българските граждани приемат за нормално народен представител да посяга на служител на реда, на граждани и на дипломатически служител. В Европейска България не може да има търпимост към подобно политическо поведение. Законите важат и за депутатите", написа Кунева в профила си в социалната мрежа.

Обиди и усмирителни ризи на демонстрацията на "Атака" в столицата

Към 12:30 ч. започна проявата на привърженици на Волен Сидеров пред Сметната палата, предаде репортер на Actualno.com. Лидерът на &bdqu...

Според заместник-председателя на ДБГ Йонко Грозев казусът със Сидеров е изключително показателен за начина, по който се упражнява властта в България. Срещу подкрепата му за правителството, на Сидеров му се позволява и прощава всичко. Това е поредното ярко доказателство, че в България тези, които са на власт, са убедени, че са над закона. Българското общество трябва много ясно да каже на политическата си класа, че това е недопустимо, допълни още правозащитникът Йонко Грозев, който в 13.00 ч. ще се включи в протеста срещу Сидеров пред Съдебната палата.

По думите на Грозев, лидерът на „Атака" от години сее слово на омразата и призовава към насилие, замесва се в скандали, ксенофобски провокации, злоупотребява с имунитета си на народен представител, подбужда агресия, саморазправя се с дипломати, служители на реда и граждани. Надявам се Прокуратурата да използва цялата сила на закона за да отнеме имунитета на Сидеров за нодопустимото му поведение. Ние си даваме сметка, че да се разследват хора с власт в България е трудно, за разлика от всички цивилизовани страни в Европа, избрали върховенството на закона, но Прокуратурата има шанс днес да даде категоричен сигнал, че правилата в България важат за всички и да защити интереса на българските граждани. Това би дало увереност на българите в справедливостта и в това, че държавното обвинение не обслужва политическото статукво, категоричен бе още адвокат Йонко Грозев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика