Кунева към Кънев: Да не говорим през медиите, ние първи искахме единство

3677
Кунева към Кънев: Да не говорим през медиите, ние първи искахме единство
Снимка: БГНЕС

Не е нормално да си говорим през медиите и това не е моят избор. Когато говорим за единство на Реформаторския блок, това трябва да включва пет от партиите, а не три. Надявам се, че няма да отнемаме от обема на Реформаторския блок, а ще прибавяме. Така лидерът на Движение България на гражданите (ДБГ) Меглена Кунева коментира пред Нова телевизия вчерашното изявление на Радан Кънев и буквалния ултиматум за обединение в Реформаторския блок.

Изглежда, че едни партии много искат единство, а други т.е. ние (бел. ред. – Движение България на гражданите и СДС) не искаме. Днес (31 август), под домакинството на СДС, трябва да се съберем и да проведем разговор как се явяваме на местните избори. Но изявления (бел. ред. – като това на Радан Кънев) не помагат за атмосферата, каза Кунева. И припомни, че ДБГ първа е поискала единна регистрация за местните избори, първа е пращала призиви за подпис на единна регистрация. През ум не ни е минало да пратим „сепаратистко коалиционно споразумение”, добави тя. Ние чакаме отговор, в личен разговор, а не през медиите, настоя Кунева.

СДС и ДБГ: Партньорите от Реформаторския блок бламират преговорите

Ръководствата на СДС и ДБГ изразяваме категоричното си несъгласие с опитите на партньорите ни от Реформаторския блок - ДСБ, НПСД и БЗН...

По думите на Кунева Найден Зеленогорски, който отговаря за предизборния щаб на Реформаторите, е успял да постигне на 90% от местата съгласие за единна регистрация на Реформаторския блок – и петте партии. Надявам се днес следобед да изчистим тези облаци, които се появиха изненадващо за мен, завърши темата Кунева.

Вицепремиерът беше попитана и дали знае, че ГЕРБ е опитвала да отмъкне кандидати на Реформаторския блок по места. Не съм чувала такова нещо, Найден Зеленогорски е човекът, който би трябвало да знае. Ще попитам още днес дали такова нещо се е случвало, обеща Кунева. Надявам се това с ГЕРБ да е изпреварваща реакция, отколкото факт. Нищо не пречи да се видим с Цветан Цветанов и да говорим по въпроса, добави лидерът на ДБГ.

Бежанската вълна

Трябва да е ясно, че ЕС няма единна политика по въпроса. Осъзна се, че нито една страна не може да се справи. Осъзна се важността на Шенгенската граница и е радостно, че премиерът осъзнава колко е важно да сме в Шенген. Така ще можем да не допускаме хора, които идват в Европа под прикритието на „мъката на бежанците”, каза Кунева.

Цветанов звънял на представители на РБ да ги иска за кандидати от ГЕРБ

Цветан Цветанов се обаждал на петима представители на Реформаторския блок с покани да бъдат кандидати за кметове на ГЕРБ, други пък мол...

На всеки около 2000 европейци се пада по един бежанец. Затова е необходима силна обща политика, ще бъдат дадени 6900 евро за бежанец, но трябва да има сигурна и работеща система, за да се усвоят парите. Трябва да направим всичко възможно, за да включим тези хора, поясни Кунева, визирайки евентуалната бъдеща обща европейска политика на разселване на бежанци на Стария континент.

Европа застарява и то много рязко – на нас ни трябва нова работна ръка. Въведохме т.нар. сини карти, които да доведат в ЕС хора, можещи и използващи мозъка си, припомни Кунева.

Без съмнение държави като Сирия трябва да станат безопасни. Но защитата не можем да я заменим с нищо – виждате какво става с пропагандата на Ислямска държава в Европа, с „Шарли Ебдо”, с влака Амстердам-Париж, изброи Кунева. И похвали ДАНС, които работели много активно за защитата на българската територия.

Ние няма да отстъпим заради това, че български граждани участват в мрежа за трафик, каза още Кунева и по случая с намерените 70 мъртви бежанци в камион в Австрия, включително деца.

РБ: Срещаме незаконна съпротива за изборите в някои общини

Представители на Реформаторския блок (РБ) по места срещат незаконна съпротива в общините Неделино, Челопеч, Харманли, Родопи и Сатовча,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика