Кунева на практика призна, че няма нищо против Борисов да се върне на власт

32024
Кунева на практика призна, че няма нищо против Борисов да се върне на власт
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева на практика призна, че е била против декларацията на Реформаторския блок, с която се поиска хора, управлявали вече веднъж България, да не поемат постове в изпълнителната власт при бъдещо дясно управление.

Декларацията беше оповестена първо от Радан Кънев, като според различни коментари тя е написана, за да се противопоставят Реформаторите на директното връщане на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов на власт.

Всички общини във Врачанска област ще могат да гласуват

Опасността Мизия да не гласува на изборите за нов български парламент изглежда е отминала. Поне това става ясно от изявление на председ...

Не съм автор на декларацията,но се подчиних на общото решение. Обсъждахме я, дадох мнението си, казах как е според европейските практики, но в последна сметка, когато мнозинството надделява, тогава се подчиняваш на общото решение, обясни Кунева пред Агенция „Фокус”.

"Мисля, че колегите се опитаха да смекчат тона, като казаха, че ще се стремим тези позиции да се заемат от хора, които не са били на тези постове в миналото. Думата „стремим” все пак е мек израз, но вижте – на нас трябва да ни е ясно какво казва Конституцията. Мандат се връчва на тази партия, която е спечелила най-много гласове и съответно после тя трябва да състави правителство и има правото да излъчи кабинет. Дали ще покани или няма да покани други партньори решава съставилата мандат партия. Какво ще решат тези партньори обикновено не е нещо, за което се говори преди изборите в Европа", коментира още Кунева. 

"В България по някаква причина е друго, може би това е малко и сигнал към избирателя. Знам едно - за да може Реформаторския блок да се представи добре, на нас ни трябва силен резултат, а той минава през позитивна кампания. Виждам моята роля в това да правя позитиван кампания, да кажа което е най-важното за следващите 5 години и от какво не бих отстъпила по отношение на външната политика – толкова важна в момента, по отношение на енергетиката, защото това е важно за всички ни и икономиката. И ако сложим тези неща на масата, ще можем да видим къде има пресечни точки с политиките на други партии", добави Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика