Кунева подкрепи Исмаилов

17564
Кунева подкрепи Исмаилов
Снимка: БГНЕС

Аз лично заставам зад избора на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Той е сериозен човек, който наистина ще се справи. Това заяви пред bTV вицепремиерът Меглена Кунева.

"Исмаилов беше предложен от министъра на отбраната. В моето лично качество и в качеството на вицепремиер не смятам, че трябва да се отхвърля едно име, само защото той се казва Орхан Исмаилов" обясни Кунева.

Кънев и Каракачанов си поговориха за Исмаилов и отново без краен резултат

Разговорите във връзка с превърналата се в "ябълка на раздора" кандидатура на Орхан Исмаилов продължават с пълна сила и продължава да н...

Тя се обърна към колегите си от Патриотичния фронт, които се обявиха против назначението на Исмаилов, с репликата: "Спокойно, дами и господа, поканете г-н Исмаилов, разговаряйте. Преди да направят крачка, трябва да поканят човека, който атакуват, за да го изслушат, така се прави. Сега е моментът спокойно и в нормален разговор да докажат, че нямат ксенофобски проявления", категорична е Кунева.

Вицепремиерът коментира и въпроса за бързата смяна на шефа на Гаранционния фонд, без да се вземе мнението на коалиционния партньор. По думите на Кунева е имало много бързи коалиционни действия от страна на министъра на финансите Владислав Горанов. "Той се срещна с един от съпредседателите на Реформаторския блок, но би трябвало да бъде поканен и другия съпредседател. Подкрепям реакцията на Радан Кънев, тя беше точна, стоя зад нея. Преди няколко часа говорихме с г-н Горанов, за да изясним ситуацията. Държа да бъде достатъчно силна връзката между кабинета и групата на Реформаторския блок", коментира още Кунева. Тя заяви категорично, че Реформаторите трябва да бъдат уведомявани предварително, та дори това да се случва в по-тесен кръг. "За мен най-важното в този момент е да има правила, по които се издигат кандидатурите. Най-големият тест, изпит, за новия председател на фонда ще бъде в дните, когато започнат да се изплащат гарантираните влогове. Аз съм готова да дам кредит на новата кандидатура, ако се изпълнят изискванията", обясни още Кунева.

Помолена да коментира друго, определено като скандално предложение за назначение, а именно това на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров за шеф на ДАИ, Кунева заяви: "Най-лошота политика би била, ако поставяме обществото пред свършен факт, без да бъде обяснено едно назначение. Бих искала да получа информация от г-н Ивайло Московски, да разбера мотива му да предложи г-н Флоров, да разбера защо е направил това предложение и след това ще коментирам. Никога няма да прибързвам със заключенията си, но и никога няма да прикривам моето мнение", категорична беше Кунева. Тя уточни, че не познава Станимир Флоров лично, но пък знае за разследването срещу него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика