Кунева залагала на принципите, а не на армията

16206
Кунева залагала на принципите, а не на армията
Снимка: БГНЕС

Принципите са печелили много повече битки, отколкото армиите. Защитихме един принцип, принципа на демократичността, на спокойствието. Това заяви лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева след като Реформаторският блок не успя да избере днес лидер на коалицията.

На днешния форум трябваше да бъде избран лидер на коалицията, но вчера партията на Меглена Кунева ДБГ и СДС остро разкритикуваха начина, по който се провежда мероприятието. Те смятат, че не са спазени основните демократични принципи при неговата организация. Според тях също така форумът ще обслужи единствено интересите на ГЕРБ. Малко по-късно тази нощ Радан Кънев обяви, че няма да се избира лидер на РБ днес.

Радан атакува Кунева и Лукарски: Някои лидери не са смели, колкото избирателите им

Не всички партийни ръководства са смели колкото избирателите си. Това заяви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев по...

Ние чакахме до 17,00 часа вчера да изясним правилата, по които ще направим избора, но надценихме малко времето, в което можеше това да се случи. Очевидно ни трябва повече време, коментира Кунева. Вчера в 17,00 часа нямахме документите в ръцете си и затова поехме нашия ангажимент да кажем откровено на партньорите си, че продължаваме, но трябва да помислим как да направим така, че да не разочароваме хората, които ще гласуват за нас, добави тя.

Със сигурност Реформаторският блок продължава заедно, подчерта Кунева. Партиите от блока са най-близки до нас политически и затова ДБГ е част от него, напомни тя.

Колкото до това дали ДБГ ще има кандидат за лидер на 10 ноември, когато ще е следващия форум на реформаторите, единственото, което обясни Кунева днес е, че самата тя няма да се кандидатира. "Според мен това, което трябва да е много ясно сигнал от РБ, че ние правим нещата истински и ги правим тогава, когато те са истински", каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика