Куплетите в песничката на Цветанов не се променят - Пеевски и прокуратурата

33568
Куплетите в песничката на Цветанов не се променят - Пеевски и прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Войната между правосъдието и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов става все по-ожесточена. В сутрешния блок на bTV той даде познатия отговор на въпроса „Кой” – Делян Пеевски.

По думите на Цветанов медийният магнат и неуспял шеф на ДАНС контролирал всичко в държавата чрез главния прокурор Сотир Цацаров и Висшия съдебен съвет. Като доказателство Цветанов посочи прословутата реплика на Пеевски в началото на управлението на кабинета Орешарски, когато депутатът от ДПС заплаши от пленарната трибуна бившия вицепремиер и му изсъска „Не се правете”.

Прокуратурата внесе обвинение за подслушване срещу Цветанов в съда

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и срещу бивш...

„Когато Делян Пеевски отправи обвинения към мен от парламентарната трибуна и каза, че ще имам проблеми с прокуратурата и данъчните, той имаше право – това ми се случи 20 дни по-късно. Това което се прави на президента, на нашия лидер – това е пример за употреба на всички държавни институции за една определена цел”, обяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър се заяде и със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. Той отговори на твърденията на правосъдното лице, че „не вижда нищо лошо Цветанов да е подслушван в рамките на закона и че ексвицепремиерът не е свещена крава за българското правосъдие”.

„Искам да отговоря на Боби Сарафов. Когато този способ бъде използван, той трябва да даде съответните резултати. Трябва да се види, че Цветанов никога по никакъв повод не е правил това, в което го обвиняват. Еднакъв ли е подходът към всички?” попита Цветанов и посочи като антиподен пример решението на кабинета „Станишев” да ползва услугите на лобиста Хохегер, въпреки несъгласието на членовете на Министерския съвет тогава.

„Боби Сарафов трябва да има предвид, че това което говори, разкрива, че е гузен. Ако говори за свещени крави, искам да попитам има ли свещени крави. В прокуратурата се говори, че Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов за престъпление, в което може и самият той да е участвал, скрита е тази преписка, така говорят в прокуратурата, може би с това е свързан този растеж на Боби Сарафов в прокуратурата”, предположи Цветан Цветанов, но отказа да посочи имена и подробности, като само уточни: „Така говорят в прокуратурата.”

Цветан Цветанов: И на други лица са прилагани СРС-та

"Не само на мен, но и на други лица са прилагани СРС-та", заяви в ефира на Нова тв бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.Вчера адво...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика