Куриозни гафове в сайта на правителството

22407
Куриозни гафове в сайта на правителството
Снимка: Thinkstock

Сериозни разминавания с истината и стара информация на официалния сайт на българското правителство представят като действащ президент Георги Първанов, а сякаш Пламен Орешарски никога не е бил министър-председател на България.

Три седмици след встъпването в длъжност на новите управляващи се оказва, че, ако чуждестранни инвеститори или дипломати искат да научат повече за България от сайта на Министерския съвет, ще получат информация от далечната 2006 г., предаде Нова телевизия.

От повече от половин месец начело на правителството за втори път е Бойко Борисов. Според официалния сайт на Министерския съвет обаче за последно Борисов е бил премиер през март 2013 г.

Още по-интересно става, ако човек реши да разгледа английската версия на правителствената интернет страница.

Оттам въпреки малките грешки в превода научаваме, че България граничи със Сърбия и Черна гора, председател на Народното събрание е Георги Пирински, а президентът на републиката - Георги Първанов.

Прави и впечатление, че единствено Бойко Борисов има качена биография, както в английската, така и в българската версия.

При вицепремиерите и министрите има бяло поле.

От правителствената пресслужба обяснили пред НТВ, че причината за забавянето е в това, че "искали биографиите на всички да бъдат стилово еднакви".

Оттам са обяснили и още, че "страницата е разработена през 2006 г. и е морално и технически остаряла, а изненадващо за обновяването ѝ... нямало пари".

По-късно след сигнала на телевизията на страницата бяха качени поне биографиите на български, а от пресслужбата уверяват, че скоро ще обявят обществена поръчка за направата на "нов правителствен сайт".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика