Кутев: Експертите Орешарски и Чобанов не съгласуваха актуализацията и си заминават

18322
Кутев: Експертите Орешарски и Чобанов не съгласуваха актуализацията и си заминават
Снимка: БГНЕС

Това, което сега се случва, е втори опит за грабеж. Помним как само преди няколко седмици Бойко Борисов тръбеше за влизане на Международния валутен фонд, а се оказа, че нямаше никаква нужда от това. Сега пък друго двадесет, каза червеният депутат Антон Кутев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Сигурен съм, че има изход за КТБ. Във Фонда за гарантиране на влогове има над 2 млрд. лева и трябват още над 1,5 млрд. лева, които могат да бъдат набрани чрез други буфери – това и финансовият министър Петър Чобанов го каза, продължи червеният депутат.

АБВ: На ГЕРБ не може да се разчита

Политическа партия АБВ следи с особена тревога последния политически завой на ГЕРБ, който за сетен път показва непредвидимостта и несиг...

Ако държавата си свърши работата с КТБ и тя заработи с държавни гаранции, аз съм убеден, че 90% от хората ще си оставят парите в една подкрепена от държавата банка, изтъкна своята позиция Кутев.

За втори път Бойко Борисов искаше да направи грабеж за милиарди, продължи Кутев. Лидерът на ГЕРБ искаше да събори на държавата, но да дойде на власт. Като се даде заем за милиарди, те ще се изхарчат, а комисионните ще се раздадат, посочи Кутев, като не обърна внимание на аргумента, че разрешението за заем не означава обезателно вземане на заем.

В момента, в който Делян Пеевски се насочи и опита да бутне КТБ, Бойко Борисов тръгна по медиите и всячески говореше колко е фалирала държавата, подчерта Кутев. И пренебрегна въпроса как БСП се отрече от собственото си правителство по темата „държавен бюджет”. Защо трябва да подкрепим нещо, което не е необходимо? Експертите Орешарски и Чобанов не съгласуваха актуализацията на бюджета с БСП и затова си заминават, каза Кутев. И призна, че това не е била първата им грешка, но тази била сериозна.

На въпрос дали тогава Орешарски и Чобанов не са „участници в грабеж”, след като актуализацията е „грабеж” по думите на самия Кутев, червеният депутат пак извъртя темата, че Бойко Борисов искал да дойде на всяка цена на власт. Това, че ГЕРБ се извърта всеки ден в позицията си, не значи, че и ние ще го правим – става въпрос за много пари, за българските граждани и заиграването е недопустимо.

ГЕРБ няма да влиза повече в парламента, отказва се от актуализацията

Бойко Борисов се отказа от актуализацията на централния бюджет и няма да участва повече в заседанията на Народното събрание, предаде ...

Ние оспорваме дори числата на правителството на Пламен Орешарски, а кой е крив и кой е прав, ще се види през есента, избухна Цецка Цачева. И подкани Кутев да извади стенограмите отпреди два месецал, когато се обсъждаше вотът на недоверие по финансовата политика. Резервът е 4,7 млрд. лева, а не 8 млрд. лева, защото там 3 млрд. лева са облигации, заяви Цачева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика