Кутев изкара БСП по-чиста партия на тема "подкуп" от ГЕРБ

6698
Кутев изкара БСП по-чиста партия на тема "подкуп" от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Не е имало логика дали да бъда аз изгонен или Кристиан Вигенин. Съставът на Изпълнителното бюро на БСП винаги е било право на председателя. Михаил Миков не е говорил с мен преди да бъде обявено решението, имаме определени различия с него, но той е прав – когато имаш различия с някого, по-добре той да не ти е в Бюрото. Това заяви бившият вече депутат на БСП Антон Кутев, който вече е бивш член и на Изпълнителното бюро на партията.

Не знаем какво правите – това е настроението в БСП сега, каза Кутев. И похвали Миков, че БСП била вече върната към лявото, но никой не го е разбрал. Не използваме механизмите на пиара, а когато нещо не е огласено, все едно не се е случило. Миков повече върви на принципа „да вършим работа”, но съвременната политика не позволява само такова поведение, смята Кутев.

Георги Гергов: БСП допусна една генерална грешка

"Проблемът в БСП е, че прекалено много се мълчеше след последната загуба. Важното е да вървим в правилната посока и да си организираме ...

По отношение на предлагания подкуп на Миков, за да не става председател на БСП, бившият червен депутат простичко коментира, че нямало голяма политическа сила, в която да не са съсредоточени икономически интереси. Не съм присъствал на този разговор, в който на Миков му е предлаган подкуп и не мога да го коментирам, каза Кутев. И обвини ген. Бриго Аспарухов за цялата шумотевица, който не бил отишъл в прокуратурата, след като има данни кой е предлагал подкуп на Миков. На мен никой не ми е предлагал подкуп толкова години – явно изглеждам пълен загубеняк, за да го взема, добави Кутев.

Антон Кутев подкани и Георги Гергов да каже кой в БСП е вземал по 40 хил. лева месечно от КТБ. Аз каквото съм знаел, съм го казвал и това ми е един от проблемите, смята той.

Драгомир Стойнев свърши много важна работа – по негово време нямаше вдигане на тока, но се увеличиха парите към БЕХ. Сега е обратното, похвали се Кутев с „миналото незабравимо”.

БСП не може да се оправдава с влиянието на олигарсите. Имаше коалиция с ДПС, за да се спре Борисов да се върне във властта, очевидно това беше грешка. Като политик не съм влизал в корпоративни договорки и отказвам да нося отговорността от името на партията. Вярвам, че БСП е по-чиста от корпоративни договорки, отколкото ГЕРБ, да не говорим за ДПС, завърши Кутев.

Миков: Няма драми в промените

Няма драма в промените. Смятам, че и занапред Кристиан Вигенин и Антон Кутев ще продължат да работят с опита и знанията си за резулта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика