Кворум пак няма

17692
Кворум пак няма
Снимка: БГНЕС

110 регистрирани депутати - толкова се регистрираха днес в Народното събрание при минимално изискван брой от 121 народни представители за кворум. Те бяха само от Коалиция за България и ДПС.

"При така създалата се ситуация възниква следният проблем – дори правителството да внесе оставка, ще трябва да има заседание, за да се включи в дневния ред като извънредна точка. За да има заседание, трябва да има кворум. Ако няма кворум, трудно тази точка може да бъде включена в дневния ред", обясни председателят на Народното събрание Михаил Миков. И след това разпусна присъстващите, като покани журналистите на изложба.

И днес парламентът не събра кворум

Народното събрание и днес няма да заседава поради липса на кворум, предаде БГНЕС. В пленарната зала се регистрираха само 100 народни п...

Минути преди днешното заседание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че кворум в Народното събрание ще има, ако Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака” си го осигурят. ГЕРБ ще влезе в Народното събрание и ще присъства и гласува само по точка „оставката на кабинета Орешарски”, добави Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Както една година намираха „Атака” да прави кворум, да я намерят сега. За всичките щуротии – комисите за Авиоотряд 28, за Мишо Бирата и прочие по мой адрес. Сега за една седмица да си изсърбат всичко, което надробиха за една година, подчерта Борисов.

Същевременно председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов потвърди, че червените депутати ще идват на работа. Нека ГЕРБ сами си преценят и да им тежи на съвестта, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com