Кънев: Членовете на КС са били подложени на системен натиск

24624
Кънев: Членовете на КС са били подложени на системен натиск

Членовете на Конституционния съд са били подложени на системен натиск през целия период от време. „Имаше данни през цялото време, че нещо подобно се случва, но не мога да кажа, че имам такава информация". Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев във връзка с възстановяването на Делян Пеевски като депутат, предаде Стандарт нюз.

„Как се осъществява натискът върху съдиите, знае всеки практикуващ юрист в България. Това става с комбинация от заплахи, включително за медийна разправа. Затова съществуването на медийно-политически империи е много страшно", посочи Кънев. „Парите на държавните предприятия се изливат в една банка, за да създава тя медии, за да създават те политика – три нелегитимни връзки, три неща, абсолютно забранени в Европа, в един конгломерат", обясни Кънев.

Кънев: Няма как да ходим на избори заедно с ГЕРБ

„България се намира в трайна социална и демографска криза, а действията на ГЕРБ като опозиция - те са много ефикасни в разкриване...

С такива конкретни данни не разполагат и в ГЕРБ, добави Красимир Ципов от ГЕРБ. По думите му обаче общественото мнение било подготвено за подобен резултат. „През целите три месеца и половина, докато траеше този процес, имаше сигнали, че ще бъде взето едно такова решение", отбеляза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

От пазител на Конституцията, върховенството на закона, демокрацията и държавността, Конституционният съд се превърна в защитник на управляващото мнозинство, каза Ципов.

„Нашата позиция е ясна. В момента, в който се е заклел, Делян Пеевски е престанал да бъде депутат", заяви Радан Кънев. Според него обаче „Конституционният съд е пробит по начина, по който съдебната система в България е пробита много отдавна".

Красимир Ципов коментира и казуса с депутата от ГЕРБ, който е син на докладчика по казуса „Пеевски" Румен Ненков, като отбеляза, че Александър Ненков е единственият представител на партията, който не е подписал искането на ГЕРБ-ерите до Конституционния съд.

Борисов: Ще се противопоставим на засекретяването на агентите

„Възстановяването на параграф 12 от Закона за досиетата е в разрез с демократичните ценности, които изповядваме", пише в писмото ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика