Кънев: Да се възползваме от кризата в Гърция

5676
Кънев: Да се възползваме от кризата в Гърция
Снимка: БГНЕС

Резултатът от референдума в Гърция е лош за България, но създава икономически възможности, от които трябва да се възползваме, смята лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"В момента пред България и Румъния има огромни възможности. Това са единствените стабилни държави в цяла Югоизточна Европа. Вчерашното решение на гръцкия референдум затвърждава тази позиция. За България този резултат е лош, защото един изключително важен съсед - и геополитически, и икономически, се дестабилизира. Същевременно ние трябва да сме готови икономически да се възползваме от тази ситуация", коментира Кънев в Добрич.

Източник от ЕС: Шефът на Еврогрупата е причината за оставката на Варуфакис

Една от причините за оставката на Варуфакис е остър конфликт с председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум, каза дипломатически изто...

Според него най-важният въпрос до края на лятната сесия на парламента е дали ще има мнозинство за приемане на първо четене на конституционните промени, свързани със съдебната реформа, предаде КРОСС.

"Важният въпрос, с който ще се закрие този политически сезон, е дали ще има конституционно мнозинство по предложенията за промени в Конституцията. Това до голяма степен ще даде отговор на въпроса има ли изобщо в България отговорна политически опозиция, защото няма никакво съмнение, че без отключване на правосъдната реформа България не може да реализира шансовете си като стабилна европейска държава в доста размирния югоизточен район на Европа", коментира Кънев.

В Добрич той представи кандидата за кмет на Реформаторския блок в Генерал Тошево - Георги Русев - бивш зам.-кмет и председател на Общинския съвет в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика