Кънев: Не може да има единна партия в края на месеца

4305
Кънев: Не може да има единна партия в края на месеца
Снимка: БГНЕС

В края на месеца единна партия не може да има, но би било хубаво да направим стъпка. Това заяви пред журналисти съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев на влизане в централата на СДС, където се проведе Председателски съвет на блока, в който той не взе участие, предаде БГНЕС.

Кънев оправда липсата си на съвета с това, че имал важна работа и не предполагал, че срещата между петте партии ще приключи по това време. „Както се казва, обаче добрите новини идват бързо и отивам горе да работим по самото споразумение на РБ. Бях абсолютно сигурен, че ще стигнем до това решение днес. Понякога е нужно малко”, заяви Кънев.

За да има за вас, трябва да има за нас!

Единство – това е най-повтаряната дума в припознатите като дясно пространство пет партии, които сформира Реформаторския блок. Вч...

"И вчера, и днес казах, че драма няма. В нито един момент не съм се чувствал драматично, така че не съм изненадан”, призна той.

След края на Председателския съвет председателят на ДБГ Меглена Кунева, която излезе първа от него, оцени срещата с колегите си като много позитивна и успокои, че всичко е наред. Запитана кога партиите, съставящи блока, ще подпишат споразумението за единна регистрация на местния вот, Кунева отвърна, че това ще се случи до броени часове. "Съвсем от към безопасната страна на споразумението за единна регистрация, което е нещо, в което никога не съм се съмнявала. Новината е, че се явяваме с единна национална регистрация, точно както очаквахме и както се взе решение”, посочи Меглена Кунева.

Тя заяви, че никога не е имало различно мнение, че РБ трябва да е единен политически субект. Според нея именно затова реформаторите трябва да се придържат към учредителното си споразумение и всички партийни органи да работят. "Не е въпрос само в председател, а да има всички органи, както париите имат. Вървим към един нормален политически, демократичен субект”, каза Кунева. Дали, обаче това ще стане до месец, тя не отговори конкретно, а само заяви: „Нека да спрем дотук и ще продължим по-нататък”.

Днес на съвместно заседание на петте партии от Реформаторския блок беше единодушно решено единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред ЦИК.

Радан Кънев: Да си седнем на задниците и да вземем решение

Не зная защо беше тази реакция, учуден съм, намирам я политически несериозна и несъдържателна. Виждам някаква емоция. Ние се каним и го...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика