Кънев: Оставката на Веселин Вучков сега не е добро решение

14032
Кънев: Оставката на Веселин Вучков сега не е добро решение
Снимка: БГНЕС

В сектор "Сигурност" се свършиха много добри неща. Това каза пред журналисти съпредседателят на РБ Радан Кънев. По-нататък той засегна и темата с оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

Лидерът на ДСБ обясни: "Смяната на министъра в такъв момент не е най-доброто решение, особено когато той безспорно, се свърза в общественото съзнание и в политиката ни с реформаторските усилия, които бяха направени".

Бойко Борисов за оставката на Вучков: Дребни, ченгеджийски номера

Днес тук е стратегическа делегация, директорът на ФБР Джеймс Коми е дошъл в България, защото има ново правителство, а те ме занимават с...

Кънев изрази надеждата си, че е възможно този път да има запазване на персоналния състав на кабинета, предаде агенция "Фокус".

По повод националната сигурност, той беше категоричен: "Много конкретни и предвид международната обстановка и това, което се случи с КТБ, където имаше много голям пробив в националната сигурност и други факти около сегашното положение на България, изискват секторът да бъде стабилизиран и да продължи да се реформира. Смяната на министъра в такъв момент не е най-доброто решение, особено когато този министър безспорно се свързва в общественото съзнание и в политиката ни с реформаторските усилия, които бяха направени.

Кънев направи всички тези коментари след срещата на Реформаторския блок с президента като част от месеца на политическите консултации. На срещата са били обсъдени реформите в сектор "Сигурност", информира БГНЕС.

Промените в Закона за МВР и Закона за ДАНС са отчетени като много успешни. "Споделихме и меко казано неприятната си изненада от оставката на министър Вучков. Надеждата, че това не е окончателно решение и че той ще продължи с това темпо на реформа в сектор "Сигурност", което наблюдавахме", заяви Кънев

Вучков "си затвори вратата", Цветан Цветанов я "отвори"

На този етап не съм склонен да оттегля оставката си. Това каза пред журналисти в Народното събрание във връзка с депозираната си оставк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика