Кънев: Ще намерим компромис за Орхан Исмаилов

15143
Кънев: Ще намерим компромис за Орхан Исмаилов
Снимка: БГНЕС

Не се страхувам, че Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за правителството, търси се верния път към компромиса, каза пред БНР лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Ние стигнахме трудно до това мнозинство, направихме сериозни компромиси, проявихме за първи път в новата българска история компромиса във висшия му положителен смисъл, така че съвсем не смятам да загубим постигнатото след броени дни. Изобщо не смятам план Б и план В, коментира Кънев във връзка с възможността друга парламентарно представена партия да даде подкрепата си за правителството.

Каракачанов с по-мек тон: Не сме давали ултиматум, тепърва решаваме

Въпросът относно протеста срещу Орхан Исмаилов е принципен. Абсолютно не е вярно, че протестираме срещу Исмаилов заради името му. Ние п...

Реформаторският блок продължава да стои зад заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Радан Кънев припомни, че от трибуната на Народното събрание е заявил ясно, че българските мюсюлмани ще имат място в управлението на България и никой няма да пострада заради името или вярата си.

Мерим хората единствено по това, което са постигнали през живота си, а не по партийна принадлежност и не по вяра или етнос. Няма да има посредници от типа на ДПС във връзката между българския етнически турчин и българската държава и власт. Ние до момента осъществяваме тази гаранция, ние виждаме риска, но се борим с него, не го избягваме, заяви съпредседателят на Реформаторския блок.

Той е убеден, че компромис в проблема ще бъде намерен.

Кънев потвърди, че вече е взето решение РБ да издигне петима областни управители: "Имаше разминаване, свързано с конкретните кандидатури, а не с квоти. Имахме трудни разговори. Това е въпрос, който решаваме с ГЕРБ общо в рамките на управляващата коалиция".

В. Симеонов: Орхан Исмаилов е заплаха за нац. сигурност

Никога не сме поставяли въпроса за отстраняване на дадено лице заради неговото име и произход (турско име). Това заяви председателят на...

Радан Кънев отрече от Реформаторския блок да са искали да оглавят Комисията по енергетика в Народното събрание, въпреки, че са имали свой кандидат. Днес е взето решение тя да се оглави от депутат от ГЕРБ, а заместник-председателят ще е от РБ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика