Кънев: "Южен поток" не е замислен да е изгоден за нас

21329
Кънев: "Южен поток" не е замислен да е изгоден за нас
Снимка: БГНЕС

Години наред посочваме „Южен поток" като сделка с корупционен заряд. Тя не е изгодна нито за Русия и руския народ, нито за България и българския народ. Винаги сме имали една много твърда позиция, че този проект трябва да отговаря на европейското право и на българския икономически интерес, коментира пред БНТ лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

Ако проектът беше законен и изгоден за нас, то той не е изгоден за Путин. Именно защото трябва да се спази европейското право, руският президент го спря. Този проект в основата си не е замислен да е изгоден за нас. Това решение отразява действителността, посочи Кънев.

"Икономист": Русия даде урок на приятелите си със спирането на "Южен поток"

Газопроводите изнасят влияние, както и енергия. Планираният от Русия проект "Южен поток" на стойност 40 милиарда долара беше основен ...

Българското социалистическо правителство водеше преговори и търсеше начини как да заобиколи европейското законодателство. След това сключи договор на тъмно, който сега не ни показва. Дори на базата на оскъдните данни, с които разполагахме за проекта, той изглеждаше много неизгоден.

Радан Кънев посочи, че президентът Владимир Путин е дал началото на една пропагандна атака от Турция. Според него това поведение се базира на вечните му имперски амбиции.

„Много важно е да имаме единство по случая с „Южен поток", защото сме уязвими. Трябва да се търси компромиса. Много от нашите избиратели не харесват партньорите ни, но това е начинът, за да изплуваме. Трябва ни мнозинство, то не идва от небето, а се постига с компромиси. Това е голямо усилие, но трябва да излезем от водовъртежа, който ни завлича към дъното. Предстои ни да приемем най-тежкия бюджет от години. програмата под която се подписахме е много добра, затова трябва да се положат усилия", каза още Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика