Кънев предупреди: Има много хора, които искат само козметични промени в съдебната система

10109
Кънев предупреди: Има много хора, които искат само козметични промени в съдебната система
Снимка: БГНЕС

Ако се успокоим от нещата, които пише в доклада по мониторинговия механизъм за сътрудничество и проверка за съдебната ни система, можем да очакваме много тежки последици. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНР.

Много от колегите предпочитат нещата да останат каквито са и се стремят към формални промени и ако се хлъзнем по тази посока, последиците ще бъдат много тежки, защото положението в България е критично, правосъдието е в много дълбока криза и промяната в него е преди всичко наша, вътрешна насъщна нужда. Както успяхме да постигнем широко мнозинство, така ще успеем и с тази стратегия, вярва Кънев.

ЕК хвали Цацаров, размахва пръст на ВСС, правосъдното министерство и НС

"Напредъкът на България в съдебната реформа и в борбата с корупцията и организираната престъпност е бавен." Това е основното заключение...

В петък, 30 януари, изтича крайният срок за номиниране на главен съдебен инспектор. По темата Кънев коментира: "Достойни номининации има и в момента, би било добре, ако можем да се обединим около една. Инспекторатът е загубил инерцията от преди години, смята Кънев. Ние трябва да му върнем тази сила. От името на Реформаторския блок вероятно няма да има кандидатура. По-широко подкрепена кандидатура е нещо възможно".

Радан Кънев заяви още, че Реформаторите няма да обсъждат повече дали Висшият съдебен съвет да работи като постоянен орган или не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика