Левицата няма да подкрепи промените в Конституцията

5286
Левицата няма да подкрепи промените в Конституцията
Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи предложените промени в Конституцията, защото били вътрешно противоречиви. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, предаде БГНЕС.

"Предложенията за промяна в Конституцията са вътрешно противоречиви. Не са в състояние да решават натрупаните проблеми в съдебната власт и да постигнат необходимата ефективност и независимост. Поради това няма нужда от тяхната подкрепа. Такава ще е позицията и на нашите представители в комисията, която ги разглежда", обясни Стоилов.

Той коментира още, че в ЕС са постигнати някои резултати, благодарение на социалистите там, по отношение на формирането на преговорна позиция по ТТИП, които, обаче не били толкова отчетливи, за да гарантират интересите на повечето от европейските граждани и на поне част от европейските страни.

"Предстои да се проведе гласуване утре за начина, по който да продължат преговорите. Няма основание за такава преговорна позиция", добави Стоилов. Той припомни, че е в ход и подписка в редица европейски държави, събрала над 2,5 млн. подписа против ТТИП, но изрази съмнение, че едва ли ЕС ще я обсъди официално.

БСП: Декларацията на НС, осъждаща само неофашизма, губи историческа достоверност

В съответствие с предложената от БСП лява България декларация за отбелязване на 70-тата годишнина от победата над фашизма народните пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика