Лидерът на структурата на ББЦ в Пловдив: Бареков ми прати MMA бойци

36411
Лидерът на структурата на ББЦ в Пловдив: Бареков ми прати MMA бойци
Снимка: БГНЕС

Уставът на „България без цензура” е променен еднолично, така че да може председателят т.е. Николай Бареков да сменя по свое усмотрение ръководителите на регионалните структури на партията. Това казаха поредните „отцепници” – шестима членове на ръководството на „България без цензура”, решили да скъсат с Бареков, след като преди известно време „вълната” тръгна от напусналия заместник-председател на партията Ангел Славчев. Припомняме, че и коалиционният партньор на Бареков – ВМРО, напусна ББЦ.

На въпрос дали срещу нея е имало заплахи срещу един от лидерите на регионалните структури на ББЦ – председателят на областната структура на ББЦ в Пловдив Савина Дамова, тя отговори, че е вярно. Два пъти ме заплашиха – при това MMA бойци, каза Дамова в сутрешния блок на Нова телевизия. Първият път беше след т.нар. Национален съвет, на който се направи предложение за промяна на Устава на партията, уточни тя. Случаите станаха факт, след като ме "помолиха" да си подам оставката, уточни Дамова.

И "Евромайки" напускат Бареков

Женските структури на „Евромайки” в Сливен и Котел напускат редовете на „България без цензура”на Николай Бареко...

Става въпрос за авторитарно управление, категоричен беше Красимир Гебрев от софийската структура на ББЦ. Направен беше опит да се разруши първоначално прокламираният модел – да могат най-качествените и можещи хора да излизат начело в структурите на „България без цензура”.

В експозето, което Николай Бареков направи на Националния съвет, той 17 пъти каза „аз”. Това е показателно какво е поведението му. Най-вероятно ще заведем дело по въпроса с устава, казват отцепниците.

Потвърждавам думите на Ангел Славчев, че Николай Бареков е поддържал връзка с Делян Пеевски, каза друг човек от структурите на ББЦ Красимир Манов. Бареков се похвали, че е говорил с Пеевски по време на събиране за предизборната кампания в Монтана, каза Манов. И добави, че в момента изглежда, че парите, течащи така щедро към ББЦ по време на предизборната еврокампания, вече са спрели да идват.

На въпрос колко души се готвят да се махнат ББЦ, поканените в Нова телевизия шестима души отвърнаха, че не искат да кажат засега. Искахме да отстраним ДПС от властта, а това не се случва, добавиха хората.

Отговорът

Бареков чака да падне имунитетът на Борисов, нарече "Протестна мрежа" обслужващ персонал на мутрите

Николай Бареков очаква, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще дава обяснение във връзка със сигнала на председателя на ББЦ срещу бившия п...

В политиката със сила и заплахи няма как да се успее. Така бившият депутат от ГЕРБ и сегашен заместник-председател на ББЦ Светлин Танчев отвърна на твърдението на Дамова, че е била заплашвана заради позицията си по отношение на Устава на партията.

Същевременно бившият журналист и бивш президент на „Черно море” Явор Недев, който работеше и за Бойко Борисов в кампанията му за кмет на София през 2005 година, категорично отрече фалшификация на устава. Той е депозиран в съда, това е гаранция.

На въпрос даден ли е фалшифициран Устав на ББЦ в съда, Танчев отвърна: „Всичко е възможно”. Не съм чел какво е подадено в съда, каза той.

Голяма част от хората, които сега хвърлиха обвиненията, са изключени, продължи Недев, но не уточни колко голяма част. Може би заради това, че някои от тях са на държавна служба е повлияло на поведението им, каза Недев.

За да приключим с Ангел Славчев - той е никой. Христо Бисеров го махнаха за 30 минути, който беше сив кардинал в ДПС, не виждам защо се прави драма със Славчев, завърши Недев.

Красимир Каракачанов: При избор между Бареков и Доган ще изберем Бареков

Раздялата ни с ББЦ е въпрос на принцип. Преди три години инициирахме идея да направим широк патриотичен фронт. Тогава не се получи, но ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика