Любен Дилов-син: ГЕРБ предлага същото, за което хората се биха по улиците

34892
Любен Дилов-син: ГЕРБ предлага същото, за което хората се биха по улиците
Снимка: БГНЕС

Шамар ГЕРБ не ни е зашлевил, по-скоро стана някаква комуникационна суматоха заради г-жа Цачева. Това заяви едно от лицата на коалицията „България без цензура” Любен Дилов-син.

От наша страна посланието на разговорите трябваше да бъде дали ГЕРБ иска 15 гласа за някои политики, но да не забравяме, че ББЦ се създаде заради хора, които протестираха срещу управлението на Бойко Борисов. Защото тези 18 точки, за които говорят, вие виждали ли сте ги – в тях една цифра няма, подчерта лидерът на „Гергьовден”. По кое са на едно мнение с тези точки и от другите партии – „Патриотичният фронт” на едно мнение ли е с ГЕРБ за членството на ЕС в Турция, попита Дилов-син.

Втори сме по омраза към управляващите

България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си, съобщава белгийският вестник Le Vif, ...

Лично аз ще подкрепя с чиста съвест кабинет на Реформаторския блок. Да, смятаме, че трябва да има кабинет, но въпросът е кой ще е в него. Кабинет с Първанов трудно ще подкрепим. Казано в резюме това, което ГЕРБ предлага, е същото, заради което хората излязоха да се бият по улиците. Правителство е хубаво да има, макар и за кратко, обясни Дилов-син в предаването „Лице в лице” на bTV.

Лично аз не мога да приема като една константа за управление участието на „Патриотичния фронт”. Там има много спорни фигури и тези, коментира Георги Харизанов от Института за дясна политика. Нещата не излизат идеологически и математически, добави той.

От Европа натискът върху ГЕРБ и БСП е много сериозен – смятам, че е така, каза бившият червен депутат Мартин Захариев. Твърде много хора желаят и настояват да има правителство. За мен е ясно, че на 5 октомври хората поискаха дясноцентристко управление, но допускам, че БСП ще се огъне и ще подкрепи ГЕРБ „с някои гласувания в парламента”. Когато обаче се конституира парламентът, ще има големи сътресения на „Позитано”. Младите лъвчета, така да кажем, вече са много недоволни. Ако хора като Георги Кадиев, Кирил Добрев, Жельо Бойчев, Борислав Гуцанов имаха повече участие в решенията на ръководството на БСП, щеше да е друго. Сигурен съм, че ако Драгомир Стойнев беше председател на БСП, щеше вече да има коалиция ГЕРБ – БСП, категоричен беше Захариев.

В момента виждаме срещи на ГЕРБ с останалите партии, но не и публични срещи на другите партии една с други. Приемаме ли тезите за доносниците от ДС, приемаме ли тезата за циганите в резерватите – какво ще е съжителството, попита Харизанов. Не виждам как към днешна дата ще се създаде достатъчно силно реформаторско правителство, което да извади ДПС от властта, добави той.

Трайчо Трайков смята, че трудното в разговорите с ГЕРБ е минало

Не съм усетил да има вътрешен натиск БСП да влиза коалиция в ГЕРБ. При разговори по райони с избиратели получаваме точно противоположни...

Аз по-лош вариант от незабавни нови избори не виждам. Смятам, че догодина ще има избори две в едно през есента. Иначе сега бизнесът не работи и всеки ще ви го каже, заяви Захариев. Не виждам например как КТБ ще отвори врати и ще работи нормално – просто никой от политиците не иска тази бомба да гръмне в неговия мандат, намеси се Харизанов. Позицията му беше подкрепена от Захариев, който каза, че „може би преговарящите чакат утрешния одиторски доклад за КТБ”. Има една огромна възможност за катарзис – да се отворят досиетата в КТБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com