Лукарски: България е остров на икономическа стабилност на Балканите

10899
Лукарски: България е остров на икономическа стабилност на Балканите
Снимка: БГНЕС

Каквото и да се случва в Гърция, то е доста показателно за това какво може да се разиграе като сценарий, когато не се следва финансовата стабилност, която България следва.

100 фирми държат 80% от икономиката ни

65 млрд. лв. са приходите на 100 компании, които работят у нас, за 2014 г. Това означава, че те създават близо 80% от брутния вътреше...

Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски на въпрос за кризата в Гърция и ефекта й за родната икономика, предаде БГНЕС.

И поради тази причина ще подчертая, че за нас е изключително важно да го споменем, а това е и оценката на много западни партньори, че България все по-сериозно се очертава като един остров на икономическата стабилност в региона на Балканите, допълни Лукарски.

"Да изчакаме референдума на 5 юли, който ще се проведе", каза Лукарски и посъветва да не се вземат прибързани действия и да се правят изводи, въпреки че имаме сериозен стокообмен с Гърция.

"Това, което можем да кажем със сигурност е, че България няма толкова причини да се притеснява, по специално българските граждани, по специално вложителите в клоновете на гръцки банки у нас, защото клоновете на гръцките банки, които съществуват тук и са с гръцко участие са независими финансово от своите гръцки майки. Няма да се допусне изтегляне на средства. В този смисъл банковият ни сектор няма да се разтресе и вложителите в гръцките банки могат да бъдат спокойни, че няма да настъпи нова банкова криза", заяви Лукарски и направи уточнението: Доста показателно е за какво може да се разиграе като сценарий, когато не се следва финансовата стабилност, която България следва.

Частният сектор в икономиката ще страда заради новите мерки в Гърция

Споразумението на Гърция с кредиторите за предотвратяване на фалита и по-специално предложените мерки от правителството ще паднат върху...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика