Лукарски: Правителството не трябва да се основава на плаващо мнозинство

13418
Лукарски: Правителството не трябва да се основава на плаващо мнозинство
Снимка: БГНЕС

Искаме дясноцентристко правителство, но такова, което е подкрепяно от ясно парламентарно мнозинство, а не на плаващо. Това заяви Божидар Лукарски от Реформаторския блок по повод днешните различни изказвания за бъдещия кабинет.

След среща на лидерите на парламентарно представените партии, без „Атака”, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще сформира правителство на малцинството с партньор Реформаторския блок. Няколко часа по-късно от РБ обявиха, че настояват за тройна коалиция, в която да влезе и Патриотичният фронт.

Лукарски: С Борисов не сме обсъждали нито министерства, нито персонални назначения

В Реформаторския блок не е обсъждан вариант, при който президентът дава мандат на коалицията за съставяне на правителство, след като пъ...

Пред БТВ Лукарски заяви, че от РБ ще търсят срещи с ГЕРБ и с ПФ поотделно, както и ще настояват за тристранен разговор, за да продължат усилията от миналата седмица. Според него все още актуална стои възможността за дясноцентристко правителство на мнозинството, макар че реформаторите били смутени от речта на Валери Симеонов от парламентарната трибуна вчера.

Самият Симеонов заяви по телефона, че все още не е получавал покана за разговор от когото и да е, но ще отиде на такава среща. „За нас най-важна е програмата, която ще изпълнява правителството. Ако разпишем такъв документ предварително, като втора фаза мога да приема съставянето на правителство с този, с онзи...”, заяви за пореден път лидерът на НФСБ.

След изказването му Божидар Ликарски изрази повод за оптимизъм.

Думите на Гроздан Караджов по адрес на Меглена Кунева, че изнудва Реформаторския блок с лични цели, Лукарски определи като „лично мнение”. „Казването на проблемите е едно, безпочвените обвинения на хора, на които е даден мандат, е нещо съвсем различно”, коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика