Лукарски: С Борисов не сме обсъждали нито министерства, нито персонални назначения

14292
Лукарски: С Борисов не сме обсъждали нито министерства, нито персонални назначения
Снимка: БГНЕС

В Реформаторския блок не е обсъждан вариант, при който президентът дава мандат на коалицията за съставяне на правителство, след като първите две партии са го върнали. Това заяви пред Дарик лидерът на СДС Божидар Лукарски, като допълни, че се надява ГЕРБ да успеят да съставят кабинет.

Лукарски посочи, че в блока вече има единно мнение, че е нормално ГЕРБ да лансират своя председател Бойко Борисов за премиер.

Цветанов: ГЕРБ и БСП се срещат в неделя

Представителите на ГЕРБ и БСП се срещат в неделя, за да търсят допирни точки в програмите си за реформи в сектор "Сигурност", "Съдебна ...

Лидерът на СДС отхвърли спекулациите, че е подготвян за министър на правосъдието или на спорта, и заяви, че Реформаторският блок има готовност да поеме всяко министерство, както и че във всяко министерство е нужна реформа.

„Нямам особени лични амбиции. Това, на което държа, е СДС да има министър в това правителство, при положение, че ние вземем решение да подкрепим кабинета. Имаме кадър за всяко едно министерство. Колегата Радан Кънев е много подходящ за поста министър на правосъдието при така анонсираната от нас реформа, но не сме го обсъждали. Това, което журналистите не искат да повярват, е, че при преговорите с Борисов не сме обсъждали нито брой на министерства, нито персонални назначения, нито кои министерства евентуално биха били дадени на Реформаторския блок", каза Лукарски.

Относно мандата на бъдещия кабинет, лидерът на СДС за пореден път подчерта, че Реформаторите държат на краткия мандат - две години: „Това правителство е заредено с доста енергия, показваща по-скоро кратък мандат. След две години е нормално да се прецени докъде сме достигнали и да търсим конституционно мнозинство за промяна в Конституцията и за Велико Народно събрание".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика