Лукарски не е съгласен прокуратурата да се меси във всяка сделка

5293
Лукарски не е съгласен прокуратурата да се меси във всяка сделка
Снимка: БГНЕС

Пресилено е - така икономическият министър Божидар Лукарски определи идеята прокуратурата да може да спира всяка бизнес сделка. Тази идея вече получи зелена светлина на ниво парламентарна комисия.

Минаваме в другата крайност, посочи икономическият министър, но се съгласи, че когато става въпрос за национална сигурност, прокуратурата трябва да е страна, но не и по всяко гражданско-правно отношение. Лукарски добави пред "Лице в лице" на bTV, че още не е коментирал това с колегите си от Реформаторския блок, но ще го направи.

ДПС и ГЕРБ минаха на типично махленско ниво за политическите уволнения

Има ли политическа репресия или не срещу Движението за права и свободи – спорът между ДПС и ГЕРБ започна с уверения с документи о...

По отношение на Иганово Лукарски заяви, че още се работи по версиите как се случи взривът в склада там. Разбирам хората, които недоволстват и заплашват с пътна блокада, защото не могат да работят – около 600 души и бихме искали разследващите органи да работят малко по-бързо. Затова икономическото министерство ще предложи специалисти за бедствия и аварии от ВМЗ да помогнат за по-бързото разчистване на площадката, където стана взривът, каза Лукарски. Според него това ще спести пари, защото ако се намесят военни, ще трябва да се плащат разходи. Разбира се, разчистването ще стане под надзора на МВР и прокуратурата, за да не се изгубят улики, добави Лукарски.

По въпроса с „Дунарит” икономическият министър заяви, че предприятието работи. Всички действия на НАП във връзка с него – блокирането на акции, показват какво е положението, каза Лукарски. Той сподели, че нищо не е разбрал за инвеститора Пиер Луврие и LIC33. Не мога да кажа колко е сериозен, каза Лукарски.

Кадрова политика

Подготвяме един списък с уволнения и назначения по времето на Пламен Орешарски и да не се окаже, че назначенията от СДС са по-малко, отколкото назначенията от кюстендилския елит на БСП. Назначенията на СДС не са толкова много и всички имат съответната експертиза, подчерта Лукарски. Той обеща да има списък с уволнения и назначения и при сегашното правителство.

Реформаторите ще чистят "гнили ябълки" сред хиляди държавни служители

Край на двете вратички, през които се правят скандални държавни назначения - назначение на непълно работно време и по заместване. Това ...

Колкото до думите на Георги Първанов – не аз съм управлявал с Тройната коалиция. Разбираемо е, че той иска да измести Реформаторския блок от мястото му на основен партньор на ГЕРБ, но чисто математически няма как, каза още Лукарски. И премиерът Борисов го каза – който има кадри, може да заповяда, припомни лидерът на СДС.

Лукарски обясни, че има освобождаване на хора от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Това е самостоятелен орган и е много чудно как там има служители, които пишат отворени писма до Министерския съвет, а не до прекия си началник на тема кой какви обществени поръчки е подписал. Научих, че „съответната госпожа” има съпруг, работещ в Министерството на икономиката, в отдел, свързан с работата на съпругата му. Ще видя има ли конфликт на интереси и ако се докаже такъв, ще действам, обясни Лукарски. И подчерта, че ръководителят на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия не е член на СДС „Красно село”.

Икономическият министър не се съгласи, че се назначават хора без конкурс. Където има по закон изискване за конкурс, има и ще има такъв, заяви Лукарски. Абсолютна партенка е, че ще освобождаваме образователния министър Тодор Танев и военния министър Николай Ненчев, категоричен беше икономическият министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика