Лукарски похвали Писанчев

13197
Лукарски похвали Писанчев
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев си върши доста професионално работата. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски пред БТВ. Той все пак отбеляза, че би подкрепил искането на премиера Бойко Борисов за оставка, но до момента няма оплаквания от шефа на ДАНС.

По думите на Лукарски министърът на икономиката има непрекъснати отношения с Държавна агенция „Национална сигурност”. И по време на тази си работа е установил професионализма на Писанчев, на когото Реформаторския блок иска оставката от месеци.

Готвят изцяло нов Закон за обществените поръчки

Законът за обществените поръчки е може би най-често променяният и това създава усещане за нестабилност. Надявам се да сме готови с изця...

Като пример за скорошни взаимодействия с шефа на ДАНС министърът даде спирането на лиценза на военния завод „Дунарит”. Лукарски обясни, че лицензът е спрян по сигнал на ДАНС, свързан с финансовата сигурност на държавата, казвайки, че става дума за движението на пари и отказвайки повече информация, защото информацията е класифицирана.

Той допълни, че това е „едно от най-добре работещите предприятия в оръжейния бизнес, но сигурността на държавата е по-важна”. По думите му опасенията са били настина сериозни, за да бъде предприета тази стъпка.

В края на миналата седмица Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС спря временно лиценза на завода, с което на практика блокира работата му по вече сключени договори.

„Оставката на министър Вучков ме развълнува лично. Моментът не беше избран особено тактично, но Веско е един прекрасен професионалист и си вършеше работата перфектно”, каза Лукарски за подадената оставка на вътрешния министър.

РБ поставили оценка 5 на Лукарски

Жълтина са приказките дали съм годен за министър и скандалите с тъщата, жената до мен и пътуванията. Това каза пред БТВ министърът на и...

За общото искане с Азербайджан проектът „Набуко” да бъде възобновен министърът на икономиката обяви, че е оптимист и идеята е реализируема, като положителното развитие ще бъде полезно за цяла Европа.

Лукарски обясни още, че част от заема, който създаде напрежение в парламента и управляващата коалиция, ще се използва за издължаване на държавата с частни фирми. Според него и затова дългът е толкова голям, като за издължаването с бизнеса ще бъдат използвани около милиард лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика