Лукарски за олелията при регистрацията: Получи се PR-ско недоразумение

3024
Лукарски за олелията при регистрацията: Получи се PR-ско недоразумение
Снимка: БГНЕС

Получи се PR-ско недоразумение, недобре премерени медийни стъпки от страна на колегите. Историята е съвсем проста. Зеленогорски като председател на щаба иска тази единна регистрация от юни месец, ние от СДС сме си казали думата още от началото на юли, в резултат на това в неделя при едно мероприятие, без да сме поканени – три партии взимат решение за единен манифест. За 20 мин. ние се разбрахме, това е цялата хронология и истината – проста и ясна, не трябва да търсим някакви скандали, поясни лидерът на СДС пред БНТ.

Като говорим за единство, първото нещо, което трябва да се случи, е единната регистрация.

Хакери може би манипулират данните между бензиностанциите и НАП

Имаме основателни съмнения и сигнали, че чрез хакерски натиск се манипулират данните от сървъра на бензиностанциите към НАП. Това заяви...

Опасност няма, но е факт, не можеш навсякъде да окажеш натиск, има места на които петте партии подкрепят трима кандидати, каза още Лукарски.

"В СДС ще имаме национален съвет и ще разискваме казусът Варна. Местната организация подкрепя Портних, но аз не съм убеден, че трябва да подкрепим кандидата на ГЕРБ, решението на другите е Чавдар Трифонов, но и за него не съм убеден… но това не трябва да бъде препъникамък за единната регистрация." Така лидерът на СДС обясни ситуация с кандидата на РБ във Варна.

Има такива разминавания, ще се опитаме, без да оказваме натиск, допълни още Лукарски.

Лукарски припомни, че негов и приоритет на Найден Зеленогорски е събуждането на Северозапада. Имаме приоритетни инвестиционни приложения от страна на инвеститорите, които са доста интересни - преференции и по отношение на инвеститорите, готови за инвестират в региона. Данъчните облекчения са един доста по-сериозен въпрос. Тези немски инвеститори, които оглеждаха място за инвестиции, се спряха на Русе, заради комуникацията през моста, но интереса от страна на производителите на авточасти със индустриалната зона във Видин все още е на дневен ред и продължават преговорите. Вече има завистливи погледи от страна на други региони, не това е целта, естествено. За Северозападния район имам информация ,че хората са доволни за това, което правим, допълни още той.

Под 1% нарушения за некачествено гориво със съдържание на биоетанол и сяра

Констатираните нарушения при проверката на бензиностанциите са под 1%. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на...

На въпрос дали вярва на резултатите от проверките на бензиностанциите Лукарски отговори: „Данните са такива и фактите са такива, независимо дали се харесват. Вярвам, защото това се констатира с електронни уреди, това няма нищо общо с голямата картина по отношение на потреблението.

Той уточни, че 1% са нарушенията между броячите и количеството на зареденото гориво, а по отношение на качеството на горивото, нарушенията са 7%, което не е толкова малко. Нарушенията са в цяла България, те не са концентрирани в даден регион. Проверките не са кампанийни и те продължават, увери Лукарски.

Не съм аз човекът, който обявява имената, не съм човекът да обявява дали има картел, защото участват доста други органи в проверките. Това е решение на един доста по-сериозен екип“, допълни още Лукарски в отговор на въпрос няма ли са обяви имената на нарушителите .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика