Лукарски за скандала с фалшивите подписи: Ще съдя кметицата на Община Родопи

4852
Лукарски за скандала с фалшивите подписи: Ще съдя кметицата на Община Родопи
Снимка: БГНЕС

Лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски се закани да даде под съд кметицата на Община Родопи. Причината - избухналият днес скандал с фалшиви подписи на лидерите на Реформаторите.

"Кметицата на община Родопи, която явно няма особено добри юридически познания е поискала експертиза на подписите на представителите на РБ, в това число и на моя подпис. По изнесената от нея информация експертизата, която е била извършена от прокуратурата, доказвала, че и петте подписи са фалшиви. След което тя ни дала на прокурор. Аз също смятам да я дам на прокурор тази госпожа за набеждаване в престъпление. За да има такава експертиза, е необходимо най-малкото да бъде взет образец от подписа на съответното лице. Напълно отговорно заявявам, че на мен образец от подписа не ми е взиман. Това, което изнася съответната госпожа в публичното пространство не е истина и е набеждаване в престъпление, което само по себе си представлява престъпление по силата на Наказателния кодекс.

Не беше нужно да влизаме в такива емоции, съжали Зеленогорски

Сега е време на усмивките, работихме до късно да изчистим градовете… През последните 3 седмици работехме по създаване на инфраст...

Лукарски коментира и около кои кандидати за кметове ще се обединят от Реформаторския блок. Златко Живков в Монтана, Петър Паунов в Кюстендил, Вили Лилков в София, Емил Кабаиванов в Карлово, Станислав Благов в Свищов, Вельо Илиев в Петрич, но не само, поясни той. "Ако възникне казус в определена община или населено място, част от РБ да подкрепя един кандидат, а друга част друг кандидат ще има арбитраж, както е по споразумение, тук на централно ниво. Естествено тези структури, които не са съгласни с решението няма проблем да подкрепят съответния кандидат, който те харесват. Това е демокрацията, но те няма да могат да ползват марката Реформаторски блок и няма да могат да ползват марката на нито една от партиите в Блока, включително и СДС", категоричен беше Лукарски.

Лидерът на СДС не се ангажира и кога Реформаторите ще станат една партия, както и че въпросът кой ще води Реформаторския блок като една партия не се дискутира сега. Единната регистрация е стъпка, но виждате и за нея каква олелия се вдигна, поясни Лукарски. Той добави, че подписването на споразумението за единна регистрация ще стане до края на деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика