Лъже ли Майдън Сакаджиев за ИАРА и злоупотребява ли в Никопол?

51215
Лъже ли Майдън Сакаджиев за ИАРА и злоупотребява ли в Никопол?

В истинско фиаско се превърна интервюто пред Нова телевизия Майдън Сакаджиев. Бившият шеф на ИАРА така и не посмя да отговори на въпроса защо в официална позиция от вчера той казва, че е уволнил само един експерт от Дирекция ЕФР, а земеделският министър Васил Грудев посочи, че половината експерти в ИАРА са уволнени.

На въпросите за уволненията в ИАРА Сакаджиев продължаваше да настоява на официалната позиция, която разпрати до медиите вчера. Той добави, че говори пред медиите чак сега, защото имал забрана от юристите на държавната администрация.

Бившият шеф на ИАРА: Не аз ще съм виновен за наказателна процедура от ЕК

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) се държи изключително некоректно с моето освобождаване от поста директор на Изпълнителнат...

Интересен факт е, че при всички тези въпроси Сакаджиев повдигаше очите си вдясно и нагоре. Според популярна научна теория това е невролингвистичен признак на лъжа – хората, които си служат с дясната ръка и гледат нагоре и вдясно, докато говорят, визуализират измислено или преиначено събитие. Обратно – ако гледат вляво, визуализират спомен от паметта си. Съгласно проф. Ричард Уайзман от университета в Хертфордшир и негови изследвания обаче тази теория не се доказва напълно от практиката.

Срещу Сакаджиев излязоха и нови обвинения – от негови колеги в Общинския съвет в Никопол, където той е председател. Той си е легнал на ДПС и те го командват както си искат, заяви един от съветниците пред Нова телевизия. Абсурдно е – мога да ви кажа как по негово време само се правеха екскурзии до дестинации като САЩ и Оман за измислени събития. Например имаше пътуване до САЩ за симпозиум по чистата на водата – в Никополско 50% от селата нямат достъп до вода, Сакаджиев обаче набира експертен опит в чистотата ѝ, възмути се негов колега.

На тези обвинения бившият шеф на ИАРА отговори по следния начин – завист на опозицията. Не е коректно и колегиално да говорят така зад гърба ми, добави Сакаджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика