МС прие доклад за интегрирането на ромите

23266
МС прие доклад за интегрирането на ромите
Снимка: БГНЕС

Правителството прие Административен мониторингов доклад за 2013 г. за изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020), предаде БГНЕС.

Основната информация в документа включва данни за напредъка, добрите практики и изведените поуки за периода след приемането на Рамката на ЕС за национални стратегии за интегриране на ромите до 2020 г. Отчетени са усилията към подобряване на нормативната и на институционалната рамка на политиката за интеграция на ромите, включително засилването на контрола на гражданските организации върху изпълнението на Плана за действие. Посочена е подкрепата за осъществяване на мерки по приоритетите на стратегията със средства от националния бюджет, както работата за по-добро насочване на финансирането от европейските фондове.

През 2013 г. стартира изпълнението на проекти, които за постигане на устойчивост на резултатите комбинират действия по две оперативни програми – т. е., за първи път изпълнението на една мярка се обвързва с изпълнение на допълващи мерки от друга програма.

В доклада е посочено, че за решаването на комплексните проблеми на интеграцията се прилага всеобхватен подход, включващ съвкупност от целенасочени и прецизирани мерки, съвместни усилия и добро партньорство между институциите, местните власти, гражданските организации и ромската общност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика