МВР с метод за изчисляване къде може да станат изборни измами

3575
МВР с метод за изчисляване къде може да станат изборни измами
Снимка: Actualno.com

Метод на триангулация ще използва МВР, за да бори изборните измами и политическата корупция. Това е обявил заместник вътрешният министър Филип Гунев на заседание на съвета по антикорупция към вицепремиера Меглена Кунева, съобщава "24 часа".

Методът включва използване на статистически данни в кои секции кои партии са печелели на минали избори. Там, където от едни на други избори имало рязка промяна във вота за някоя от политическите формации, очевидно имало риск от злоупотреби и купен вот, обяснил Гунев на съвета. И МВР щяло да работи засилено в тези секции, за да предотврати търговията.

Ясни са номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори в Бургас

В Бургас бе теглен жребият за реда, по който партии, коалициите и инициативните комитети ще бъдат изписани върху бюлетината, предаде &b...

Способът е наречен триангулация, защото ползвал метода за определяне на местоположението на кораб от морската навигация, при който се ползват две неподвижни отправни точки.

Към данните от предни избори щели да бъдат добавени и сигналите за купуване на гласове, както и профилактиране на заподозрени или вече уличавани в политическа търговия хора, допълнил Гунев на съвета. Той дори обяснил, че вече се работело по наблюдението на хора, за които органите на реда имат данни, че участват в купуване и продаване на гласове.

Прекратяването на продажбата и купуването на гласове е сред най-спешните антикорупционни мерки на вътрешното министерство, които му бяха възложени с антикорупционната стратегия на Меглена Кунева.

На заседанието са били докладвани и резултатите от работата на звеното между прокурори и служители на ДАНС, което бе създадено да бори корупцията по висшите етажи на властта. То е лично подчинено на главния прокурор Сотир Цацаров.

Гласуването за бежанските квоти ще раздели Европа, твърди Кунева

Решението за задължителните квоти и изобщо за общия европейски отговор за бежанците може да бъде взето и след гласуване на Европейски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика