МВР ще даде официална информация за визитите на Пеевски при Цветанов

14318
МВР ще даде официална информация за визитите на Пеевски при Цветанов
Снимка: БГНЕС

Ще се съобразим със съда и ще дадем пълна информация за това колко пъти Делян Пеевски е посещавал МВР и кабинета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това каза сегашният вътрешен министър и вицепремиер Цветлин Йовчев.

Решението на Върховния административен съд (ВАС) беше дадено след жалба на "Капитал". Става въпрос за посещенията на Пеевски в периода 2009 - 2013 година. Йовчев вече даде справка на Пеевски за посещенията му, но публично не осведоми обществеността за тях. Причината - МВР попитали Пеевски и той не се съгласил, тъй като информацията "засяга лични данни, свързани със социалната и икономическа идентичност на лицето (бел. ред. - Пеевски)"

Прокуратурата сложи край на разследването за опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата прекрати производството образувано за опит за убийство на Делян Пеевски, предаде БГНЕС. По досъдебното производство бяха...

Скандалът се разгоря след няколко интервюта на Цветан Цветанов и самият Пеевски, от които стана ясно, че на някои от тези срещи е присъствал и главният прокурор Сотир Цацаров.

Други наболели теми

Вътрешният министър отказа да коментира дали тегленето на пари от БЕХ и/или други държавни дружества е довело до проблема с ликвидността на КТБ, предаде БГНЕС.

Във връзка с това, че България може да поиска помощ от ЕК заради природните бедствия, Йовчев заяви, че, за да кандидатстваме по фонд "Солидарност", би трябвало средствата, които са необходими за възстановяване на щетите и за превантивна дейност, да са над определена сума, която е около 232 млн. евро. Ако достигнем до тази сума, ще подготвим апликационни форми, с които ще кандидатстваме за, а от там-нататък е решение н комисията, обясни той.

Под 15% ще се намалят служителите в МВР, заети със спомагателни дейности. Към момента щатът на вътрешното министерство е около 48 800, а ще стане 48 500. Законът за МВР вече се спазва, увери Йовчев.

Относно заграждението по българо-турската граница той заяви, че към момента са готови около 23 км и се надява в кратки срокове да бъде завършено, може би преди края на месеца. Това ще даде възможност да пренасочим силите към други места, имаме критични точки, заяви Йовчев.

"Булгартабак" за пореден път е бил препродаден

В разгара на раздора Пеевски - Василев "Булгартабак холдинг" отново е препродаден. Стъпката е превантивна само и само собственикът да з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика