Мая Манолова: Предстоят промени в БСП на всички нива

35491
Мая Манолова: Предстоят промени в БСП на всички нива
Снимка: БГНЕС

Трябва да си стегнем кораба, той от всякъде тече. По този начин депутатът от БСП Мая Манолова описа състоянието на "червената" партия след изборите. Тя допълни, че това е "домашната работа" на социалистите.

До 10 ноември председателят на левицата Михаил Миков трябва да извърши промени на всички нива. В момента всеки анализира резултатите си по места.

Манолова: Още утре внасям законопроекта за пенсионирането на миньорите

Първият законопроект, който ще внеса, ще бъде за пенсионирането на миньорите. Ще го направя още утре, обещала съм. Това заяви малко сле...

Хората очакват много сериозна промяна. Аз искам да има промени, заяви Манолова в ефира на bTV. Тя допълни, че хората по места заслужават едно силно национално представителство.

За БСП в 43-я парламент и участието във властта

Манолова потвърди, че в БСП са взели решение да останат в опозиция. По думите й няма как социалистите да се "прегърнат" с една дясна партия. Ситуацията у нас била различна с тази в Германия, където подобни коалиции се случвали.

БСП е приела ролята си на опозиция. За нас е без значение каква ще е формулата на следващото правителство. Неуместно е да коментираме действията на десните партии, категорична беше още депутатката.

Левицата няма да ходи да ваканцува, няма и да отсъства за по 1 месец от работа. Напротив - ще ходи всеки ден на работа и ще пише закони и ще задава въпроси, категорична беше Манолова. Тя допълни, че един от първите й закони вече е готов. 

Манолова: Група хора в БСП взимаха решения, които се свеждаха на всички останали

Група хора в БСП взимаха решения и те после се свеждаха на всички останали. Това призна в ефира на Нова телевизия Мая Манолова от БСП з...

Няма лошо във всички възможни подкрепи, ако те са публични. Няма да има толеранс към договорки "зад ъгъла и по кушетата на парламента". Времето на скритите подкрепи свърши, категорична беше Манолова.

Тя коментира, че "червените" са дали добър пример за това как не трябва да се сключват коалиционни споразумения. Тя изрази учудването си от тактиката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който още преди да се е съставило правителство е започнал да чертае хоризонта му.

За случая Бат Сали и разпределянето на мандати

Манолова отново подкрепи протеста на хората от Кюстендил срещу избирането на Александър Методиев - Бат Сали от техния избирателен район. Според нея въпросът има две решения - или чрез жалба в Конституционния съд, или ако ДПС изтегли спорната фигура.

Изборът на Методиев според едно от лицата на БСП говори за един друг начин за печелене на гласове. Тя допълни, че проблемът не е в това, че говорим за ром, който е роден в Самоков, а за неговия имидж.  Манолова припомни как миналата година Петя Раева от ДПС е била избрана във Видин с малко над 400 гласа.

Мая Манолова обвинява ДПС в купуване на гласове

Мисля, че провокацията на ДПС към Кюстендил започва не от избора на Александър Методиев, а от номинацията на Движението на Бат Сали кат...

Няма как мандадите да се разпределят справедливо мандатите между 8 партии в 31 многомандатни избирателни района. Окрупняване на избирателните райони също не е решение, тъй като тогава Габрово ще отиде към Ловеч, а Кюстендил към Благоевград, обясни депутатката.

Манолова беше категорична, че връщането на методиката на Донт също не е решение. Тази система давала още по-големи изкривявания. Като пример беше даден пример, при който БСП със 64 хил. гласа е вкарал 1 депутат, а ДСБ с 32 хил. - 5-ма депутати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com