Мая Манолова обвинява ДПС в купуване на гласове

27584
Мая Манолова обвинява ДПС в купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

Мисля, че провокацията на ДПС към Кюстендил започва не от избора на Александър Методиев, а от номинацията на Движението на Бат Сали като водач на листата им. Методиев е от Самоков и няма нищо общо Кюстендил, категоричен е лидерът на листата на БСП в Кюстендил Мая Манолова, която влезе в новото народно събрание като депутат от областта.

Защо само 750 гласа дадоха за Бат Сали, попита Манолова. Много вероятно те са продали гласа си. ДПС винаги са поставяли на първо място своя партиен интерес. Възможно е обаче, заради протеста, Методиев да се откаже от мандата си, но не мисля, че ще се случи. Разбирането на ДПС е да не бяга от конфронтация – това е начинът да сплотяват електората си, посочи Манолова пред Нова телевизия.

ДПС като агитират "великия турски народ", да отиват в Турция, посочи Джамбазки

Велик мой турски народе, теб те очаква Лудогорието, Тракия. Това са думите, които скандалният Хюсеин Хафъзов използва при предизборна р...

Последва и неудобният въпрос – сега ли разбрахте, че ДПС кадрува, след като два пъти БСП участва в управляваща коалиция с Движението? Манолова отговори, че било „тежка грешка” да са в коалиция с ДПС. И не уточни за кое управление говори – за „Орешарски” или за Тройната коалиция.

Мая Манолова не каза и кой е отговорен мандати от чужбина да се разпределят към МИР-ове в България. Припомняме, че Манолова беше основният двигател при изработването на Новия изборен кодекс.

На мен ми направи впечатление, че с „евроатлантическите ценности” Лютви Местан всъщност говореше на хора извън България - голямата гордост да се хвалиш с купени гласове, заяви журналистът Велислава Дърева. Валерия Велева обаче индиректно защити ДПС, като каза, че Бойко Борисов е заявил директно, че министри от ДПС в новото правителство няма да има. Според Дърева този парламент напълно отразява българското общество – едва ли някой може да се оплаче, че не е представен в парламента, каза тя.

И днес в Дупница има протест срещу избора на Александър Методиев за депутат от 10-ти МИР. Днес на протеста дойде и „Бат Марко” – симпатично магаренце, което иска да е народен представител, защото „не му стига храната”.

Преференции изчезват, от ЦИК се оправдават с "проверяваме"

Има ли изчезнали и непреброени преференции на последните избори? Във Facebook вече бяха споделени десетки такива случаи, а пред Actualn...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com