Манолова: Сигурна съм, че Орешарски ще подаде оставка до петък

13158
Манолова: Сигурна съм, че Орешарски ще подаде оставка до петък
Снимка: БГНЕС

Няма нужда да питам Орешарски, защото съм сигурна, че ще подаде оставка до края на тази пленарна седмица, до петък. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова пред журналисти в парламента на въпрос дали има пряка комуникация между парламентарната група и премиера Пламен Орешарски, предаде "Фокус".

„Даже предполагам още утре или в четвъртък, за да може да бъде гласувана до края на седмицата. Никой нито парламента, нито правителството, има интерес от създаване на допълнително напрежение в обществото. Оставката е окончателна и тя ще стане факт буквално всеки момент”, допълни Манолова.

Манолова обещава свобода на местните структури на БСП, щяла да спре задкулисието

Жените са много по-чувствителни, много по-ефективни и много по-справедливи в ситуация на криза. Жените в БСП показахме, че сме бойци и ...

На предхождащ въпрос как групата е разбрала за оставката на премиера и дали си говорят, че той ще дойде да си я подаде, Манолова обясни, че това е уговорка, която е била постигната между парламентарните групи на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Дали ще призоват премиера да направи финансов отчет преди да си подаде оставката, за да стане ясно какво ще завари следващото правителство, Манолова коментира, че със сигурност и без да го призовават, правителството ще направи такъв отчет. „Такива са, доколкото ми е известно, техните намерения. Има много неща, които са свършили, които е хубаво да обяснят и обявят пред българските граждани”, каза тя.

Във връзка с това дали ще продължат да свикват пленарни заседания, Манолова обясни, че разчита най-вече „образно казано избирателите на ГЕРБ да ги натиснат” и те да гласуват по важните теми. „Няма абсолютно никакъв спор и никакво колебание за това, че правителството ще подаде оставка през тази седмица. От тази гледна точка ГЕРБ могат да бъдат напълно спокойни. А малко повече отговорност към хората означава да влязат в зала и да приемем тези важни закони. Не е нужно да изостряме напрежението и да чакаме извънредни заседание”, каза още зам.-шефката на парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика