Манолова: Управляващите правят всичко възможно, за да не получат никаква подкрепа за съдебната реформа

4628
Манолова: Управляващите правят всичко възможно, за да не получат никаква подкрепа за съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Аз от самото начало съм заявила, че подкрепям твърдо съдебната реформа. За съжаление управляващите правят всичко възможно, за да не получат никаква подкрепа за тази реформа. Онзи ден Бойко Борисов с лека ръка уволни целия Висш съдебен съвет. На него всеки ден му идват разни хрумки, с които се цели да се оказва натиск върху ВСС. Това каза в сутрешния блок на БНТ червената депутатка Мая Манолова.

"За съдебната реформа е необходим сериозен дебат. Всяка една промяна трябва да се обсъди и да се прецени дали има нужда от промени в Конституцията. ГЕРБ са доказали, че могат да натискат магистратите. Целта на реформата е да се осигури справедлив процес, в реален срок, от независим съд.

Манолова: БСП не е "за" съдебната реформа в този ѝ вид, Костинброд беше фалшификация

Не очаквайте да коментирам, моята работа е да правя политики и зкаонопроекти. Така Мая Манолова коментира социологическото проучване на...

С предложенията на управляващите не се цели нищо такова. Не мога да вярвам, че ГЕРБ, които избраха този ВСС, сега ще направят нещо различно. Според мен става въпрос за огромния апетит на Реформаторския блок. Те 12 години бяха на диета и сега бързат да наваксат, включително и в съдебната система. Аз искам да знам каква е целта от промени в Конституцията. Аз няма да подкрепя явното гласуване във ВСС и намаляването на мандата му. Това означава бетониране на ГЕРБ и РБ в съдебната система, а не съдебна реформа", категорична беше Манолова.

"В БСП се готвим сериозно за местните избори. В моя избирателен район обсъждаме вариантите да подредим листата по азбучен ред. Ние имаме готовност да участваме в леви коалиции и да издигаме общи кметове. Чухме вече, че ГЕРБ и РБ ще играят заедно на тези избори. Там, където има дясна коалиция, е нормално да има силна лява коалиция", каза още червеното острие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика