Манолова гласува за промяна в БСП

14603
Манолова гласува за промяна в БСП
Снимка: БГНЕС

Гласувам за промяната в БСП. Много се надявам кандидатът, който бъде избран, да бъде кандидат на промяната, заяви пред журналисти народният представител от ПГ на Коалиция за България Манолова, която е и кандидат за председател на БСП, след като гласува за лидер на партията. 

„Партията има много голяма необходимост от сериозни промени и в работата с хората, и във вътрешната организация. В изказванията си кандидатите ясно се обозначиха като такива, които ще правят промяна и са критични към сегашното състояние на партията, и такива, които по-скоро ще продължат досегашната линия. Надявам се делегатите на конгреса да направят своя избор и по тази линия – кой е готов да промени радикално нещата в интерес на единството на партията и нейното изправяне на крака, кой ще продължи по същия начин”, заяви Манолова. 

Найденов подкрепи Манолова за лидер на БСП

"Очаквам в това състезание да има хора, които реално участват, а да не са само гласове", заяви бившият военен министър и член на ИБ на ...

„Аз определям себе си като кандидат, който е готов заедно със социалистите, които го искат, да направи сериозна промяна в БСП, защото това е пътят, чрез който ние можем да стигнем до победа. 

Ще играем на следващите избори не за някакъв резултат, а за победа и това е, което трябваше да прозвучи на конгреса”, посочи тя. На въпрос кои са били основните аргументи на Манолова, с които да убеди делегатите, тя подчерта: „Ясен и критичен анализ на състоянието, в което се намира партията, и ясен план как тя да се изправи и да я изведем на пътя на победата. Трябва да започнем с малки стъпки, за да стигнем до сериозна промяна, като започнем с връщането на демокрацията в партията, на колективното начало, решенията да се вземат в органите, а не някъде настрани. 

Това е и най-ефективното противодействие срещу упражняването на зависимости върху ръководството и върху БСП, ако решенията се вземат и обсъждат в легитимните органи, повече права на местните структури по отношение на листите и водачите на листи. Това е начинът, чрез който ще мотивираме хората да участват активно в кампанията на БСП. 

Възобновяване на идейната дискусия в партията, различните мнения, публичните дебати да се разглеждат не като вражеска атака, а като стъпка и начин на вземане на решения. Работата с хората – да не ги делим на удобни и неудобни, на наши и ваши. БСП има огромен потенциал, който трябва да използваме”. Според Мая Манолова са необходими малки, ясни и конкретни стъпки и по отношение на коалиционната политика. 

Манолова не е част от статуквото, Миков и Стойнев са, каза Румен Овчаров

Честно да си призная вече съжалявам, че си позволих публично да подкрепя Мая Манолова в борбата ѝ да заеме лидерския пост на БСП. Това ...

„Отношенията занапред трябва да се построят по друг начин, а не по този, по който досега общувахме с ДПС, защото истината е, че накрая други консумираха власт, а ние плащаме сметката. 

Трябва да има яснота, прозрачност пред хората, да е ясно кой какви ангажименти поема и кой как контролира изпълнението на тези ангажименти. 

Що се отнася до коалицията вляво, социалистите очакват обединена и силна левица, която да е конкурентоспособна и да може да победи на предстоящите избори, което означава, че ще търсим обединение, коалиция с леви формации, с граждански структури, които имат своето влияние сред българското общество”, подчерта Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика