Манолова и Цачева се сдърпаха, има закани и за съд

20452
Манолова и Цачева се сдърпаха, има закани и за съд
Снимка: БГНЕС

Нежните или не чак толкова нежни оръжия на ГЕРБ и БСП Цецка Цачева и Мая Манолова отново се хванаха за гушите, макар и само на думи. Цачева се закани да съди Манолова, защото колежката ѝ от БСП я е обидила с изказване от парламентарната трибуна.

Какво се случи - Манолова поиска Цачева да хвърля оставка, защото помагала да се извърши законова измама. Причина за скандала стана "Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на икономиката на Република България и Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Федерална република Германия за решаване по взаимно съгласие на щетата по казуса „Цемеко“ ООД - София, България, и на Споразумението между Министерството на икономиката на Република България и „Кlosters Beteiligungsgesellschaft mbH“ - Кемпен, Германия", информира ПИК.

НС прие правилата за избор на нов главен съдебен инспектор

Народното събрание прие с пълно мнозинство процедурни правила за избор на Главен съдебен инспектор към Висшия съдебен съвет. Предложен...

Според БСП, решението на Министерския съвет вече е обнародвано в Държавен вестник, а сега парламентът се опитвал да узакони това.

„Това е вторият случай с фалшификация на закон с Държавен вестник. Припомням, че първият случай беше първата поправка „Мери Джейн“, когато в Държавен вестник беше обнародван и приет, който озаконяваше скритата реклама на дрога. Тогава ръководството на Народното събрание позволи да се обнародва неприет текст“, обяви Манолова.

„Узаконихте една фалшификация, узаконена от кабинета на Бойко Борисов. Ако президентът е подбудител, а Бойко Борисов и кабинетът са извършители на тази измама, вие сте помагач, обнародвайки този неприет закон в Държавен вестник“, изригна червената депутатка. И поиска оставката на Цачева, както и тази на председателя на Правната комисия в НС Данаил Кирилов.

Патосът на Манолова беше прекъснат със спиране на микрофона от самата Цачева заради пресрочване на времето за изказване. Тя заяви, че ще съди Манолова за публично нанесена обида. Председателят на НС се оправда, че няма задължение да ревизира решенията на Министерския съвет, които се обнародват в Държавен вестник.

Парламентът не успя да избере всички постоянни комисии

Съставът на 12 от постоянните комисии беше гласуван от Народното събрание. Причината да не бъдат избрани членовете на всичките 22 комис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика