Манолова обещава свобода на местните структури на БСП, щяла да спре задкулисието

27909
Манолова обещава свобода на местните структури на БСП, щяла да спре задкулисието
Снимка: БГНЕС

Жените са много по-чувствителни, много по-ефективни и много по-справедливи в ситуация на криза. Жените в БСП показахме, че сме бойци и можем да защитаваме каузи. Това заяви кандидатът за лидер на социалистите Мая Манолова, коментирайки, че досега за 120 години БСП не е водена никога от жена.

Ние (бел. ред. – жените) показахме, че можем да преговаряме и с протестиращите, изтъкна още „биткаджийката”.

Манолова: Новият лидер трябва да обедини БСП

Номинирана съм от победители, защото организацията в Кюстендил е победител на всички избори през последните години. Това каза народният...

Манолова каза и, че досега тя самата има „трети по коефициент залог” за водач на БСП – след двамата, подкрепяни от „Позитано” 20.

Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет, продължи Манолова. Тя беше на съвсем друго мнение след скандалната реплика на Добрев, който каза в „Още от деня” на БНТ, че „предпочита жените за друго”, а не за политически лидери.

Мая Манолова сподели, че „се е ядосала” от картината на „назначаване” на лидери в БСП. Стоящите зад лявата идея трябва да могат да изберат лидера на най-голямата социалистическа партия в България, това да се случи свободно. Трябва да скъсаме със статуквото, продължи Манолова. Трябва да върнем гласа на хората в политиката – те се дразнят, че все повече нещата се решават от „елита”, смята заместник-председателят на Народното събрание.

Обещавам да дам възможност на местните структури на БСП да излъчат сами водачите на своите листи, ако ме изберат за лидер на БСП, каза Манолова. Ако местните структури си номинират сами лидерите, това ще канализира повече енергия, смята тя. Смятам и в БСП да върна правилата – досега решенията се вземаха „от някого, някъде” и се спускаха в БСП, каза Манолова. И даде пример за такова решение – искането предсрочните парламентарни избори да се проведат на 28 юли, което в началото на месеца лично съобщи червеният лидер Сергей Станишев.

Манолова: Изборът за лидер на БСП не е предрешен, не съм кандидат на Първанов

Аз никога не съм искала подкрепата на апарата. Според мен доверие се печели отдолу нагоре. Това каза в интервю за предаването на БТВ &b...

Манолова посочи, че „прегръдката” с ДПС е била направена, защото това бил единственият начин да се преодолеят практиките от управлението на ГЕРБ. Тя заяви, че не знае на каква база например е взето решението Делян Пеевски да оглави ДАНС. И каза, че решенията между БСП и ДПС не са обсъждани публично, на база ясни параметри. Това обаче не пречело на министрите от кабинета Орешарски да си вършат добре работата, бързо добави тя.

На въпрос дали е възможно човек извън „определен кръг” да оглави БСП, Манолова отвърна, че се надява заедно с хората с леви идеи да я подкрепят. БСП не трябва да бъде „пришивана” към някой измежду Цветан Василев и Делян Пеевски. Василев не съм го виждала, абсурдно е да се говори, че той е човекът, свързан в БСП в тази война, добави тя.

Убедена съм, че в Костинброд се готвеше „гигантска фалшификация”, каза Манолова в отговор на въпрос дали се чувства употребена по този скандал. Това стана на президентските избори през 2011 година, както и на местни избори, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика