Маргарита Попова: Аргументите за актуализацията не са убедителни

12524
Маргарита Попова: Аргументите за актуализацията не са убедителни
Снимка: БГНЕС

Необходимо е национално съгласие по въпросите за актуализацията на бюджет и вземането на нови заеми. Това каза пред журналисти във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде „Фокус”.

Според вицепрезидента въпроси като актуализацията на бюджета, теглене на нови заеми и сключване на договори, които се третират ратификационно в Народното събрание, трябва да се обсъждат много внимателно и мястото за тяхното обсъждане е първо в парламента, където трябва да се търси партийно политическо съгласие. Второто място, където се търси такова съгласие на много високо ниво, това е Президентската институция по време на Консултативен съвет. “Ако това на Консултативен съвет не е било обсъждано, не е било договаряно, би било добре да има разговори, да има Консултативен съвет, след като са толкова много важните въпроси. Ако е необходимо, всяка седмица ще се свиква Консултативен съвет, но трябва са се борим и да търсим националното съгласие по тези въпроси, иначе не може да се управлява”, посочи Маргарита Попова.

Разпадът е пълен - кворум в Народното събрание няма

Нов черен рекорд записа 42-рото Народно събрание в своята кратка история. Регистрираха се само 95 депутати при граница от 121 народни п...

Според вицепрезидента свързването на актуализацията на бюджета и тегленето на заеми с конкретна управленска програма е логиката на въпроса. “А не така, за всеки случай да имаме повече пари, този отговор не убеждава интелигентния човек. Трябва да се търси съгласие и когато то е видимо невъзможно, да бъде намерена пътечка то да бъде потърсено. Едва тогава, на основата на съгласие, на подписан документ, приета декларация – нека да се види кой е “за” и кой е “против” с конкретни аргументи. Аз не знам защо ще се искат заеми само превантивно, не се обяснява достатъчно конкретно и ясно за какво го правим”, каза още Маргарита Попова.

Според нея свързването на днешната ситуация със ситуацията от 1996 – 1997 година, с правителството на Стефан Софиянски, е фактическа и тактическа грешка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика