Мартин Димитров смутен от преговорите между ГЕРБ и БСП

21432
Мартин Димитров смутен от преговорите между ГЕРБ и БСП
Снимка: БГНЕС

"България трябва да състави силно дясноцентристко правителство без БСП, ДПС и „Атака". Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, за мен лично са силно смущаващи." Това заяви пред БНР Мартин Димитров от Реформаторския блок. Според него разговори с БСП и ДПС не би трябвало да бъдат водени.

Днес екип на блока отива на среща в Министерството на финансите за бюджета. Димитров посочи какви са очакванията им: "Една от най-важните задачи на следващия парламент и правителство е актуализацията на бюджета. Такава актуализация трябва да има", категоричен бе той.

Трайчо Трайков смята, че трудното в разговорите с ГЕРБ е минало

Не съм усетил да има вътрешен натиск БСП да влиза коалиция в ГЕРБ. При разговори по райони с избиратели получаваме точно противоположни...

"Няколко неща са много важни. Едното е - ние сме против всякакви данъчни увеличения, тъй като те само биха увеличили сивата икономика, т.е. никакви увеличения на данъци. Второто условие е - решително намаляване на дефицита в бюджета под 3%, което да отговаря на европейските изисквания, като гаранция за финансова стабилност и връщане на България към икономическия растеж", подчерта Димитров.

Същевременно той бе категоричен, че РБ искат пълно разследване за КТБ и отговорност.

"Много е важно да има максимална публичност", добави той и призова БНБ да излезе с резюме на одитния доклад, което да съдържа най-важните факти.

 

Ще избере ли ГЕРБ реформаторите?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи пореден лупинг по отношение на формата на бъдещия кабинет. След като веднъж вече се отказа от иде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика