Менда Стоянова: Надявам се да се разберем с Реформаторите

19775
Менда Стоянова: Надявам се да се разберем с Реформаторите
Снимка: БГНЕС

Формулата 2+2 се оформя – ГЕРБ и Реформаторският блок да управляват, Патриотичният фронт и АБВ да осигурят подкрепа. Съгласието е постигнато само след няколко цикъла преговори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова в ефира на БНТ.

На въпрос дали ще бъде постигната договореност с дясното обединение, тя отговори: "Надявам се да се разберем". В момента се говори за програми, а не за разпределяне на постове.

Джамбазки: Коалиция с ГЕРБ и РБ е въпрос на преговори

Необходимо е правителство на националното съгласие и стабилно управление. Няма място за лични нападки и обяснения. Това заяви Ангел Джа...

Представителят на ГЕРБ припомни, е първият кръг преговори са били проведени още преди идването на шефа на ЕНП Жозеф Дол. Тогава е била затоварена вратата за БСП, ББЦ и "Атака" заради големите разминавания.

Стоянова беше категорична, че от ГЕРБ са решили да дадат предимство на програмата пред коалиционното споразумение. Именно за това продължавали и преговорите с Патриотичния фронт. По отношение на Реформаторите беше обяснено, че само с тях може да бъде сключено коалиционно споразумение.

От своя страна евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обясни, че преговорите продължават. В допълнение той призна, че Патриотичния фронт може да отнесе негативи във времето от едно евентуално участие във властта.

Джамбазки отново нападна председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, заявявайки, че той няма идея какво представлява Патриотичния фронт. Освен това намесата на френския политик била недопустима.

Въпреки многото съвпадения: Няма сделка между ГЕРБ и ДПС

Малко след 16 ч. приключиха консултациите между ГЕРБ и ДПС в Народното събрание. Те продължиха три часа и се проведоха в зала „За...

От думите на евродепутата стана ясно, че са налице сериозни ценностни разминавания между националистическото обединение и Корман Исмаилов и Касим Дал от Реформаторския блок. Въпреки това преговорите продължвали.

Стоянова и Джамбазки не бяха категорични дали са възможни нови избори. Депутатът от ГЕРБ коментира: "Хората не искат избори. Ние също не искаме избори. Нови избори означават колапс". Краткият отговор на зам-председателя на ВМРО беше, че той не може да каже дали отиваме на избори.Хората не искат избори, ние също не искаме избори, нови избори означават колапс, опитваме се да наложим нов стил на разговори, който не поставя ултиматуми

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика