Местан: Никога не съм се срещал с Цветан Василев

5925
Местан: Никога не съм се срещал с Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че никога не се е срещал с банкера Цветан Василев. Той беше категоричен, че дори "визуален контакт" не е имало между тях.

"Не преди рухването на КТБ, никога през живота си не съм имал нито една среща с този човек, нито един разговор в това число и по телефона". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос дали се е срещал с Цветан Василев преди рухването на КТБ.

Атанасова покани Цветан Василев на изслушване във Временната комисия за КТБ

Временната парламентарна комисия за КТБ ще разгледа интервюто с Цветан Василев. Това стана ясно от думите на депутата от Реформаторския...

"Не съм имал дори случаен визуален контакт с това лице, разбирам под случайно стечение на обстоятелствата да сме се озовали по едно и също време на едно и също място, да речем на прием при президента по повод на Националния празник, нито на коктейл, светско събитие или случайно разминаване по улицата. Защо го твърди, питайте го него", каза Местан, цитиран от КРОСС.

Преди дни в интервю, дадено от Сърбия, Василев каза, че се е срещал с тримата лидери на трите водещи политически сили преди краха на КТБ.

Местан допълни, че не той, а Василев трябва да обясни твърденията си. По думите му ДПС иска цялата истина по казуса „КТБ". Местан призова Василев да не държи тайни в сейфове, а да ги предостави на прокуратурата.

ДПС иска истината и цялата истина, пълната нередактирана до последния детайл истина, по казуса КТБ, допълни Местан, цитиран от „Фокус”.

НАП блокира акциите на "Вива Телеком България" в БТК

След като през миналата седмица собственикът на компанията LIC33 Пиер Луврие обяви, че е придобил "Виваком", "Дунарит", "Авионамс", НУР...

„Нямаме друг приятел освен истината. При консултациите при президента следвахме държавния и публичния интерес. Затова внесохме този специален закон’, уточни Местан.

„Готови сме да подкрепим закони, които защитават държавния и публичния интерес. Няма да позволим да се говори за КТБ като за митологема. Ще разкрием цялата истина и призоваваме в аванс въпросното лице – Цветан Василев да не държи тайните в сейфовете, а да ги предостави на главния прокурор. Искам всички лидери на големи и малки партии да се присъединят към моя призив. Той признава, че прикрива неща, свързани с КТБ. Укриването на каквото и да е било свързано с КТБ да се постави на българската прокуратура”, допълни Лютви Местан.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика