Местан: Стоим зад кабинета "Орешарски" до последния му ден

16150
Местан: Стоим зад кабинета "Орешарски" до последния му ден
Снимка: БГНЕС

„Оставаме отговорни и стоим зад кабинета „Орешарски” буквално до последния ден от работата на този кабинет и подкрепата за предложения от кабинета бюджет е израз на този политически ангажимент”. Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”.

„Отношението към бюджета е от онези два акта, наред с отношението към кабинета, които фактически определят статуса на парламентарно представената политическа сила – дали стои зад кабинета или е опозиция”, допълни Местан.

Местан: Това е нашата съдба - отвсякъде гонени и навсякъде приети

Това е нашата съдба - отвсякъде гонени и навсякъде приети, когато конюнктурата налага това. Това каза в Народното събрание лидерът на Д...

По думите му обстоятелството, че актуализацията се гласува след гласувана оставка на кабинета е от значение, но не е от определящо значение, защото морално-политическият ангажимент към едно управление се носи до последния миг на управлението, а не в последния момент да се опитваш да играеш ролята на опозиция. „Трябва да си призная, добре играха тази роля колегите от БСП”, посочи той.

На въпрос дали ДПС е склонна да подкрепи предложението служебното правителство да може да взема заеми, Местан отговори, че в проекта на решение, така както е предложен, трябва да настъпят съществени редакции, за да се преодолеят всички съмнения във връзка с него. „Трябва да е ясно, че става въпрос за прибягване до този инструмент само при крайна необходимост”, каза още Местан и допълни, че се е създало усещане, че с подобна делегация се дава възможност на служебния кабинет да прави безконтролни разходи. „Трябва да се преодолеят всички съмнения за противоконституционност, трябва да се преодолеят всички съмнения, че се делегира каквото и да е безконтролно право, не е това идеята”,заяви Местан. Той каза още, че ако се постигне съгласие по въпроса, трябва да се намери консенсус и по отношение редакцията на текста, но остава песимистично настроен към подобна възможност.

Местан допълни, че е песимист и по отношение на това дали това може да се случи в понеделник на извънредното заседание на Народното събрание, защото партийните страхове са взели връх над публичния интерес не за първи път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com