Местан: Това е нашата съдба - отвсякъде гонени и навсякъде приети

15465
Местан: Това е нашата съдба - отвсякъде гонени и навсякъде приети
Снимка: БГНЕС

Това е нашата съдба - отвсякъде гонени и навсякъде приети, когато конюнктурата налага това. Това каза в Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос дали Движението за права и свободи не е станало удобно партийно извинение, предаде „Фокус”.

По отношение на това каква роля е изиграл в последните дни коментарът за коалиция ДПС – ГЕРБ, Местан заяви, че може би е бил определящ за позицията на ГЕРБ. „Но пак повтарям, точно това е партийният прочит на казуса с актуализацията. Ние отправяме призив на проблема да гледаме не през партийния интерес, а през интереса на пациентите и лекарите”, каза още Местан. Според него само този поглед ще покаже правилното решение – приемането на двете актуализации. На въпрос дали ДПС ще направи опит за консултации между парламентарните групи за заседание на Народното събрание, Лютви Местан отговори, че това би надскочило „скромните ресурси на ДПС”. „Ние бихме участвали в такива консултации, ако бъдат инициирани”, заяви Местан. Той допълни, че подобна инициатива повече приляга не на ДПС, а на други фактори в българската държава. На въпрос дали подобни консултации не се лишиха от смисъл отдавна, Местан отговори: „Ние така, както ускорено девалвираме политическата дума, така сме на път май да девалвираме и консултациите при държавния глава”.

ДПС не са поставяли условия за служебния кабинет

ДПС не са поставили абсолютно никакви условия за служебния кабинет, който президентът Росен Плевнелиев ще назначи. Това каза лидерът на...

Местан подчерта, че за ДПС е последна грижа коя партия какво печели и какво губи от приемането на тези две актуализации.

"Ние и утре ще бъдем тук, както и в понеделник, дали ще има актуализация - явно не зависи само от ДПС", допълни още Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика