Местан: Турция трябва да стане член на ЕС

8001
Местан: Турция трябва да стане член на ЕС
Снимка: БГНЕС

Назрял моментът Европейският съюз да направи исторически стратегически избор за себе си и преди всичко за своите граждани. Това е реалният избор да отговори на заплахите от тероризъм и от актуализиране на стари кризи не със самозатваряне и изолационизъм, а с повече демокрация, повече толерантност, повече гаранции за истинско мултикултурно съжителство. А това, казано с няколко думи, означава препотвърждаване на интеграцонната визия за Западните Балкани, стимулиране на стратегическия интеграционен манталитет на техните народи и преди всичко отмяна на Петгодишния мораториум върху разширяването на ЕС. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време надискусия в двореца Врана по повод 10 години от присъединяването на България и Румъния към Европейски съюз.

Местан, като лидер на ДПС, партията, която е член на либералното семейство, заяви, че е дошло време европейските либерали да излязат с резолюция за отпадане на 5-годишния мораториум за присъединяването на нови държави-членки към ЕС. Той даде пример с държавите от Западните Балкани.

Местан: Когато излезе истината за КТБ, ще видите кой продуцира митове за ДПС

Когато се разкрие цялата истина за КТБ, ще си отговорите на въпроса кой съзнателно, наистина добре планирано, продуцира митовете за КТБ...

"Брюксел извежда като абсолютни условията кандидатите да са решили двустранните си проблеми преди членството си. Това на Балканите не винаги е възможно, защото историята тук тегне жестоко. Ние трябва да искаме от Сърбия, Албания и Косово да са част от ЕС, а не да кажем, че членството им е невъзможно. Пътят на тези три държави някак си е прекъснат", заключи Местан.

Той не пропусна и темата за членството на Турция. "Диалогът с Турция трябва да стане по-интензивен, защото експанзията на "Ислямска държава" се засилва. Единствено с присъединяването на Турция към ЕС може да се противопоставим на тази експанзия", каза още лидерът на ДПС. Местан също така изрази мнение, че Украйна се нуждае от европейска подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com