Местан: Въпреки шансовете, ще имаме кандидат за кмет на София

3138
Местан: Въпреки шансовете, ще имаме кандидат за кмет на София
Снимка: БГНЕС

Ще издигнем кандидат за кмет на София, независимо от шансовете, защото смятаме, че това e въпрос на отстояване на политическа идентичност и отговорност. Това заяви пред журналисти Лютви Местан, лидер на ПП ДПС, на излизане от ЦИК, където партията направи регистрацията си за участие в предстоящите местни избори, предаде "Фокус".

Лютви Местан отказа да назове името на кандидата с думите: "При нас този процес тече при стриктно спазване на гласуваните от централния съвет процедури. Ние започваме консултациите с местните организации от следващия понеделник и се надявам да завършим процеса за около седмица. Ние не сме партия, която налага кандидати за кметове с решения а председателя или на централното оперативно бюро".

ВМРО сезира главния прокурор за съмнителни адресни регистрации

Заместник-председателят на Националната контролна комисия на ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера внесе сигнал до...

На въпрос на колко места ДПС би подкрепила кандидати за кметове на ГЕРБ, той отговори: "Ще гласуваме за нашите кандидати на първи тур. Вторият тур е друг вид политическа реалност, а решението ще зависи на първо място от качествата на кандидатите. Има едно непреодолимо условие и то е дали те са кандидати от системни демократични партии. Много важна е и оценката на местните структури".

Лютви Местан допълни още, че не би следвало да се очаква от ДПС на втори тур да подкрепя кандидати на определена политическа сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика