Местан към Плевнелиев: Служебното правителство да спре с реваншизма

7679
Местан към Плевнелиев: Служебното правителство да спре с реваншизма
Снимка: БГНЕС

"Г-н Президент, обърнете внимание на назначения от вас служебен кабинет да спре с политическите уволнения". Този призив отправи лидерът на ДПС Лютви Местан по време на откриването на предизборната кампания в Плевен, където бе заедно с част от водачите на листи от Северозападна България, предаде БГНЕС.

Местан заяви още, че ДПС ще отговори на политическите уволнения с много мощна подкрепа за партията му на изборите на 5 октомври.

Лидерът на ДПС зададе риторичния въпрос дали има реваншизъм по отношение на кадрите на ДПС и подкрепи положителния отговор, който получи от залата с конкретни примери. Служебният кабинет е уволнил четирима директори на Областни дирекции по земеделие заради принадлежността им към партията. "През последните няколко седмици наблюдаваме нещо, за което не бяхме се разбрали при Президента на републиката г-н Росен Плевнелиев", подчерта Местан.

Той припомни, че по време на консултациите при президента е споделил позицията, че предишното управление е било проблематично, защото не е имало ясно парламентарно мнозинство от минимум 121 депутати, което беше проблем пред управлението и работата на Народното събрание.

"Националният интерес изискваше да намерим формулата за едно много по-стабилно управление, за да преминем от политическа криза плавно към политическа стабилност. Но текстът на становището от Консултативния съвет при държавния глава не спира до тук. Там има едно продължение, в което се подчертава, че трябва да има плавен преход към стабилност без реваншизъм", каза Местан.

"Като председател на ДПС на всеки акт на дискриминиране ще отговарям с още по-сериозно отваряне на партията, точно обратното на дискриминационната политика. В тази българска партия има място за всички – и за турци, и за българи, и за роми, и за цигани, и за християни, и за мюсюлмани, за целия букет от етноси, които живеят в милата ни родина. И обвиненията към ДПС, че сме етническа партия, не почиват на никакво реално основание. Достатъчно е само да видите каква листа стои зад гърба ми. 15 водачи на листите на ДПС са етнически българи. Имаме двама роми, които не са писани на 9 и 10 място ей така, а водят листи на ДПС и ще станат народни представители. "Етническата" партия ДПС остана в кривото огледало на анти-ДПС страстите. Само който не иска да погледне истинската същност на ДПС, няма да е в състояние да види истинския образ на тази партия. ДПС не е проблемът на България, не е проблемът на българската демокрация, ДПС е важен фактор за решаване на проблемите на българската демокрация", заяви още Местан.

Той бе категоричен, че партията му ще продължи да работи единствено за българския национален интерес. "Аз водя позитивна кампания - ще кажа какво ние предлагаме, а няма да атакувам самоцелно политическите си опоненти. Само ще ги помоля малко по-внимателно с напъните ДПС са бъде изолирано. Това не е възможно, дори да е възможно, не би било в полза на българския национален интерес. Политическата тежест на една партия, мястото й в политическото пространство не се определя от нечии мераци на лидери на други партии. Мястото на всяка една политическа сила, в това число и на ДПС, се определя от доверието на българските граждани, на избирателите. Докато сме единствената партия, която издига в приоритет малкия човек, малкото населено място, за да имаме право всички на равни услуги, ще бъдем непреодолима сила", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика