Местан намекна тънко за разграбване на активите на КТБ, иска извинение от Цветанов

17786
Местан намекна тънко за разграбване на активите на КТБ, иска извинение от Цветанов
Снимка: БГНЕС

Още в разгара на кризата с КТБ ние поискахме да се направи разследване, което да проследи всички фактори, включително и Цветан Василев, така че да не се допусне вторично разграбване на активите. Така председателят на ДПС Лютви Местан коментира сделката, чрез която групата LIC33 взема "Виваком", НУРТС, "Дунарит", "Авионамс" и ГАРБ Аудиенс Рисърч, предаде БГНЕС.

Според Местан, тъй като държавата гарантира суми до 100 хил. евро, има голяма логика тя да бъде със статут на привилегирован кредитор.

Председателят на ДПС коментира и изборните резултати в община Сърница. Той определи като урок по политическа култура начина, по който двамата кандидати Неби Бозов и Мустафа Аликанов се поздравиха след надпреварата. Според председателя на ДПС резултатът от изборите в Сърница се е оказал изненадващ за опонента. "Стойността на вота е, че родопчанинът гласува с достойнство и удържа на натиска", подчерта той.

По време на пресконференцията Местан изрази възмущение от обвиненията на Цветан Цветанов, че ДПС са нарекли Мустафа Аликанов друговерец. Лидерът на ДПС нарече думите на зам.-председателя на ГЕРБ груба лъжа и поиска извинение в рамките на днешния ден. Местан заяви, че с оглед на развитието на случая, ПГ на ДПС ще излезе и с декларация. "Да наречеш някого друговерец е груба намеса в съкровеността и очакваме Цветанов да се извини. Ще простим изборни нарушения. Ще ги подминем, но тази клевета няма да бъде подмината", категоричен бе Местан.

От ДПС все още не са утвърдили процедурата, по която ще се номинират кандидатите за местния вот на есен. Критериите тепърва ще бъдат разработени.

Местан извади снимка като доказателство за натиск на ГЕРБ в Сърница

Всеки избор е важен, не само в Сърница. Но искам да посоча, че в парламента получихме политически урок от жителите на Сърница. Оказа се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика